La Lliga contra el Càncer de l'Espluga confecciona 70 coixins per a dones operades de mastectomia

Es tracta de la tercera vegada que posen en marxa aquesta iniciativa
El lliurament dels coixins aquest passat dijous a l'Espluga de Francolí. | Joan López

 

La Lliga Contra el Càncer de l'Espluga de Francolí va lliurar, aquest dijous 16 de març a la tarda, una setantena de coixins a la Lliga de la demarcació de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Es tracta de la tercera vegada que el grup de l'Espluga impulsa la confecció de coixins en forma de cor, unes peces que la Lliga reparteix entre les dones als que se'ls ha practicat una mastectomia per ajudar-les a la seva recuperació.


Aquests coixins, de patronatge únic, formen part del projecte Micky, posat en marxa per una infermera dels EE.UU. i que arriba a Europa a través de Dinamarca i a l'Estat, des de Mallorca. Els cors es distribueixen de manera gratuïta als hospitals de referència de la demarcació i contenen un missatge destinat a la persona que l'ha d'utilitzar. En aquesta ocasió, la Lliga contra el Càncer de l'Espluga va posar en marxa una campanya durant la Fira per apadrinar els coixins i fer front al cost dels materials per a confeccionar-los. Els cors han estat confeccionats pel grup de patchwork i de puntes de coixí.

 

La presidenta de la Lliga de l'Espluga, M. Rosa de la Morena i el director de Tarragona i Terres, David Ortega, valoraven positivament la iniciativa que ha fet que, en tres edicions, s'hagin confeccionat més de 300 coixins des del municipi.
Comentaris

envia el comentari