El primer concurs de gossos tofonaires de la demarcació es farà a la Conca

Aquest és un dels molts actes de les segones Jornades de la Tòfona Negra que tindran lloc a Vilanova de Prades el dia 14 de gener
El concurs de cerca de tòfones se celebra per primer cop | laConcaDiari.cat
 

Les segones Jornades de la Tòfona Negra se celebren enguany a la Conca de Barberà el dia 14 de gener, amb propostes tan diverses com xerrades, degustacions, maridatge amb vins i un dinar temàtic, que es duran a terme al Casal de la Vila de Vilanova de Prades. Però la gran novetat d'enguany és la incorporació d'un concurs de gossos tofonaires, acte pioner a la demarcació de Tarragona.


Dues xerrades donaran el tret de sortida als diferents actes previstos: a les 10.00 hores, Daniel Oliach, membre del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, parlarà de «Gestió de la competència herbàcia i ús de protectors i reg en la tubericultura»; a les 11.00 hores, Juan M. Estrada, director tècnic d'Inotruf, encertarà «Noves tendències en el sector de la tubericultura moderna»; a les 12.30 hores començarà el concurs de gossos tofonaires, que comptarà amb la participació de catorze gossos de Catalunya i Osca, i també tindrà lloc el maridatge amb vins de Vega Aixalà i la degustació de tòfona negra, a l'esplanada del costat de l'ermita de Sant Antoni. Finalment, a les 14.30 hores hi haurà el dinar temàtic al restaurant Els Ceps, a càrrec de la xef Mercè –cal reservar prèviament–.

 

Es preveu que el concurs de gossos tofonaires, que se celebra aquest any per primera vegada, tingui continuïtat en les pròximes edicions de les Jornades de la Tòfona Negra. Els gossos tofoners són animals entrenats per trobar la tòfona enterrada a la terra. Cal recordar també que, les Jornades de la Tòfona Negra, de caràcter anual, pretenen convertir-se en una cita de referència en l'àmbit de la tòfona a Catalunya. De fet, es preveu l'assistència d'experts i productors de tòfona, així com de públic amb curiositat per aquest apreciat fong.
Comentaris

envia el comentari