Càritas Montblanc fa balanç del 2016 amb 1.600 àpats servits i més de 100 famílies ateses

L'entitat també ha ofert serveis de dutxa, rentadora i rober a través del programa Filigrana
Josep M. Palau, Mn. Simó Gras, Montserrat Palau i Francesc Mateu. | Joan López

 

Càritas Montblanc ha presentat el balanç del 2016. En un acte a la Plebania de la vila ducal celebrat aquest dimecres 14 de juny al vespre, posaven sobre la taula les dades dels recursos que s'han gestionat i també les xifres d'usuaris atesos en cada programa que desenvolupen. Actualment, Càritas Montblanc treballa amb l'acollida i atenció de les persones que es dirigeixen al servei, sempre amb coordinació amb l'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; amb l'acollida diürna i el servei de menjador i higiene personal; el projecte de distribució d'aliments; els horts socials i el projecte filigrana que dóna accés a roba a preus molt econòmics.


Càritas Montblanc tanca l'exercici del 2016 amb un petit superàvit xifrant unes despeses de 42.353 euros i uns ingressos de 42.958 euros. El plebà de Montblanc, Mossèn Simó Gras, apuntava que «la finalitat és que els projectes siguin sostenibles i això s'ha aconseguit». Amb tot, el plebà era prudent i assenyalava que si bé l'any 2017 es podria tancar amb un balanç econòmic similar, hi ha incertesa pel 2018 quan l'aportació que prové de Càritas Diocesana podria minvar. Actualment, les subvencions que es reben de les institucions públiques i de Càritas Diocesana es xifren en poc més de 27.000 euros mentre que la resta provenen d'ingressos propis a través del rober Filigrana, donatius o quotes dels associats. En el capítol de despeses, el servei de menjador suposa la despesa més elevada amb més de 24.000 euros de pressupost.

 

Càritas Montblanc va servir més de 1.600 àpats durant l'any 2016. D'aquests, 1.200 es van servir al menjador de l'entitat, més de 400, amb el servei de carmanyola i també és servir 600 esmorzars. L'entitat també ha xifrat que han ofert 320 serveis de dutxa i 130 de rentadora. D'altra banda, mentre que l'any 2015 es donava servei de distribució d'aliments per a més de 100 famílies, el 2016 la xifra baixava fins a una forquilla que va de les 60 a les 65 famílies. Un dels responsables de Càritas Montblanc, Francesc Mateu, precisava que el descens d'usuaris pot venir donar perquè molts han tornat als seus països d'origen o perquè han trobat algunes feines precàries. A més, des de l'entitat destacaven que «contràriament al que pensa molta gent, el 50% dels usuaris atesos són del país».


Durant l'acte de balanç, es feia públic el relleu al capdavant de l'entitat. Josep Maria Palau deixa de ser-ne el coordinador després de set anys al capdavant i Montserrat Palau ocuparà el seu lloc. El fins ara coordinador va donar les gràcies a totes les persones, empreses i institucions que han col·laborat amb ells durant aquests anys. A més, la fundació Martí l'Humà Tot Conca lliurava a Càritas Montblanc un quadre per a poder obtenir beneficis a través de la seva venda, sorteig o subhasta.Comentaris

envia el comentari