Alumnes del cicle d'informàtica de l'Institut Joan Amigó de l'Espluga, finalistes a l'mSchools

Els joves van assistir a la final del certamen aquest dissabte 10 de juny
Alumnes i professors del Cicle d'Informàtica amb Sílvia Rodes, directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona. | Cedida

 

El passat disabte 10 de juny se celebrava a Barcelona la final de totes les categories del programa mSchools, un certamen que reconeix i premia la tasca que realitzen els millors alumnes i docents de tot Catalunya. Aquest programa està centrat en estimular les habilitats digitals, la creativitat i l’esperit emprenedor dels estudiants, a través del desenvolupament d’aplicacions per a dispositius mòbils i la creació de continguts.


Les categories d’aquest any eren mSchools Student Awards, Mobile History Map i Apps for Education. L'Institut Joan AMigó de l'Espluga de Francolí es presentava a la categoria d’Apps for Education, amb un grup de primer curs del cicle d’informàtica, format pels alumnes Adrian Dumitrica, Ivan Guerrero, Adrián Jurado, Gustavo Martín i Miguel Angel Salazar, que van resultar escollits finalistes. Ells van escollir presentar una aplicació formada per quatre mini-jocs amb l’objectiu d’exercitar la memòria.

 

Durant el curs, el seu projecte es va realitzar al centre, mitjançant el desenvolupament de prototips i el disseny d’aplicacions mòbils. Als alumnes també se’ls demana la creació d’un pla d’empresa i el desenvolupament d’un estudi de viabilitat econòmica. Per realitzar aquestes tasques més relacionades amb l’empresa, es facilita un suport extern per part de professionals en actiu d’empreses líders del sector.


A la final van convidar els millors grups de cada categoria. Durant la jornada, cada grup va disposar d’una hora per preparar un estand amb tot el necessari per defensar el seu producte. Aquest estand va estar obert tot el matí i en qualsevol moment podien passar els jutges per valorar la feina feta. D’altra banda, dos participants de l’equip van fer un pitch, una presentació oral de dos minuts en anglès, davant d'un tribunal internacional. L'equip espluguí va optar per fer una simpàtica representació de la conversa entre un peix i un elefant, on l’elefant amb molta memòria recomanava l’ús de l’App al peix desmemoriat. La presentació va ser tot un èxit i els estudiants van rebre felicitacions, tant per part del jurat, com per part del públic al llarg de tot el matí. Malgrat la bona acollida de l’app, aquest any no van poder ser els guanyadors.Comentaris
lo pep de la sal
Trepa
0

envia el comentari