Pijoan deixarà l'alcaldia de Pira coincidint amb el relleu a la presidència del Consell

Francesc Benet serà el president de l'ens comarcal fins a final de legislatura
Pijoan durant l'acte d'investidura de president del Consell Comarcal. | Joan López

 

Tal com estava previst, aquest gener es durà a terme el relleu a la presidència del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. El pacte signat després de les eleccions municipals del 2015 conformava un govern amb presència de totes les forces polítiques (FIC, ERC, CiU, PSC) i determinava que la presidència l'ocuparien Josep Pijoan de la FIC i Francesc Benet d'ERC.


En una entrevista a Ràdio Montblanc, l'actual president, Josep Pijoan precisava que deixarà de presidir l'ens comarcal el 16 de gener. Pijoan assenyalava també que Francesc Benet, actual vicepresident, el rellevaria en el càrrec el 30 de gener. Durant l'entrevista a l'emissora local, l'actual president ha fet balanç del seu pas pel Consell com a president i anunciava que després de més de 30 anys com a alcalde de Pira, deixarà el càrrec. Està previst que el seu lloc del Consell Comarcal l'ocupi el regidor de la FIC de l'Ajuntament de Montblanc, Toni Gutiérrez. L'alcaldia de Pira l'ocuparia Josep Rodríguez.L'alcalde i president destacava la bona sintonia de les forces polítiques durant aquesta etapa al Consell Comarcal i posava l'accent en què la unanimitat ha estat la tònica predominant a l'hora de la presa de grans decisions. Pijoan apuntava que s'han posat en marxa projectes importants com el desplegament d'una nova tecnologia que millorarà la cobertura de telefonia i internet, treballar per resoldre l'abastament d'aigua a través del canal Segarra-Garrigues, l'ampliació del vas del dipòsit controlat de residus amb l'ajut de l'Agència de Residus de Catalunya o la redacció del primer protocol comarcal d'absentisme escolar que s'ha redactat al país.


L'encara president assenyalava que tot i les dificultats que s'estan detectant per avançar amb la connexió al canal Segarra-Garrigues, es compta amb el compromís del conseller de Territori, Josep Rull, de connectar la comarca i que no es despengi del projecte.Comentaris

envia el comentari