Jordi Sánchez omple l'auditori del Casal de l'Espluga

El president de l'ANC participa al cicle de conferències que obria Artur Mas
Jordi Sánchez durant la seva conferència a l'Espluga de Francolí. | Joan López

 

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, participava aquest divendres 10 de febrer al cicle de conferències «Catalunya: una República Independent» organitzat per l'ANC Conca de Barberà i que obria Artur Mas fa unes setmanes al teatre del Casal.


Sánchez va agrair als més de 120 espluguins que ocupaven l'Auditori haver assistit el passat dilluns 6 de febrer a la concentració davant del TSJC en suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pels fets del 9N. El president de l'ANC va explicar el moment pel qual passa el procés i va destacar la constant politització de la justícia per part de l'Estat Espanyol.

  

  

A continuació va parlar sobre la importància que la societat civil ha tingut al llarg del procés i va destacar que ha estat el poble de Catalunya qui, sortint al carrer cada Onze de Setembre, ha empès la situació i ha permès arribar a «les portes de l'alliberament nacional». El president de l'ANC també va destacar que la primera meitat d'aquest 2017 serà clau pel procés, ja que s'han d'aprovar al Parlament de Catalunya les tres lleis que han de permetre la desconnexió amb l'Estat espanyol i, han de servir perquè aquest prengui posicions al respecte. Seguint en aquesta línia va criticar i ridiculitzar les darreres actituds del govern de Madrid com «l'operació precinte» i va destacar que la postura de l'ANC serà sempre de voluntat de pacte, però que no renunciarà de cap manera a la realització del referèndum.

  

  

Quan va acabar la conferència, el ponent va atendre totes les preguntes que el públic i va demanar col·laboració ciutadana per recuperar-se de l'embargament de 250.000 euros que des de l'Estat s'ha imposat a l'organització.
Comentaris

envia el comentari