Conesa celebra la tradicional matança del porc

Desenes de conesins van participar en aquesta jornada
Els conesins durant el dinar. | Joan Ramon

 

Els conesins es van aplegar aquest diumenge 12 de març amb motiu de la festa de la matança del porc. Com cada any, la Sala del Ball va acollir l’esdeveniment. Unes noranta persones van omplir l’espai i van degustar escudella, i cansalada, llonganisses i botifarra negra. La cita, organitzada per l'Associació de Fills i Amics de Conesa, aconsegueix reunir famílies senceres en una jornada de convivància.

 

Des de temps immemorials, cada casa engreixava el seu porc i, després, el matava. La llei actual, però, no permet matar els porcs al carrer i cal fer-ho en un escorxador. Els conesins, des de fa molts anys, compten amb la col·laboració de l’escorxador de Sant Joan de Mediona, situat a una comarca de l’Alt Penedès. És per això que, divendres van anar a recollir el porc i, a la tarda, a la Sala de Cultura, van començar embotir-lo.

La festa es va celebrar aquest dissabte. | Joan Ramon

 




Comentaris

envia el comentari