L'Oficina Comarcal de Turisme registra les millors dades de la darrera dècada

S’ha registrat un augment del 21% i del 27% en el nombre de consultes i visitants respecte l’any 2015
Imatge d'arxiu del Monestir de Poblet. | CCCB

 

El nombre de visitants a l'oficina durant l'any 2016, 73.672 persones, representa un augment de 27% respecte a l'any anterior. Cal destacar que a l'oficina hi ha hagut un increment del 21% del nombre de consultes rebudes, assolint la xifra de 22.572 consultes. Aquestes dades són les millors que s'han registrat en deu anys i representen un 76% més de consultes que fa cinc anys (2012 · 12.947 consultes). Va ser llavors quan es va canviar d'ubicació l'oficina de turisme i es va instal·lar al punt de recepció de visitants del Monestir de Poblet, un fet que ha generat un augment progressiu de les dades, any rere any. El turista de proximitat i l'europeu segueixen sent els que més visiten la comarca, una tendència que fa anys que es manté. Els mesos en els quals es genera més transit a l'oficina comarcal de turisme van del març a l'agost. També es pot observar un gran augment els mesos de març i abril, coincidint amb el període de Setmana Santa i la Setmana Medieval de Montblanc.


Els catalans i els europeus són els que més visiten la Conca de BarberàEl mercat català lidera la procedència del turista i representa el 37% del total dels visitants a l'Oficina de turisme (26.898 persones). Tot i que sí que es pot veure un clar augment dels visitants europeus arribant al 32% dels visitants (23.519 persones). Com a subprocedències del mercat català, lideren el rànquing els visitants procedents de Barcelona i la seva demarcació (64%), seguit de Tarragona i demarcació (18%), Lleida i demarcació (12%) i Girona i demarcació (6%).En segon lloc, hi ha els visitants procedents d'Europa que representen un 32% del total (23.519 persones). En relació a aquest mercat, els principals visitants són majoritàriament francesos (51%). En segon lloc destaca la presència d'alemanys (16%) i en tercer lloc es situen els russos (7%). També es troben destinacions d'origen com Gran Bretanya (6%), Holanda (5%), o Bèlgica (4%), entre d'altres.


Els espanyols representen el 27%, i els principals indrets d'origen dels visitants són: País Valencià (32%), Madrid (25%), i Andalusia (11%). Segueixen Aragó (7%), les Canàries (4%), el País Basc (4%), i Castella la Manxa (2%), entre d'altres. Pel que fa als visitants procedents de la resta del Món (4%· 3.194 persones), trobaríem destinacions com Estats Units (48%), Argentina (15%) Japó (7%), Mèxic (6%), Argentina (15%), Canadà (3%) o Brasil (4%), entre d'altres.En relació als temes més consultats pels visitants se centren en el Monestir de Poblet, l'oferta turística de la Conca de Barberà, la Ruta del Cister, Montblanc Medieval, els museus de l'Espluga de Francolí, restaurants, cellers i les rutes de senderisme de la comarca.On s'allotgen els visitants?El 32% de les persones que visiten l'oficina de turisme fan excursions d'un sol dia, s'allotgen al seu lloc de procedència. Els turistes que s'allotgen a la costa (Salou, Cambrils, la Pineda, etc...) representen un 39%.Els visitants que s'allotgen a la comarca representen un 14% (10.043 persones), una xifra que s'ha mantingut respecte a l'any 2015. Les localitats d'allotjament d'aquestes persones han estat Vimbodí i Poblet (39%), l'Espluga de Francolí (28%), Montblanc (13%), Vilanova de Prades (3%) i Vilaverd (1%). Cal destacar que el 15% de les persones allotjades a la comarca ho han fet amb autocaravana. Segons les dades recollides, la resta de turistes que han passat per l'oficina han estan allotjats a altres comarques d'interior de Tarragona, Barcelona i comarques, i Lleida i comarques, entre altres. Un 40% dels visitants són parelles, un 26% viatgen en grup, un 26% són famílies, un 6% viatgen de forma individual i un 2% són escolars.Comentaris
Xavi
Això SÍ són bones notícies. El nostre entorn únic seguirà essent desitjable -visitable- sempre i quan no s'escometin desgavells com ara el túnel o d'altres infraestructures faraòniques.
1

envia el comentari