Concactiva i les empreses del territori impulsen la contractació de majors de 30 anys

L'ens comarcal posa en marxa el programa 30 Plus del Servei d'Ocupació de Catalunya
Imatge de l'exterior de les instal·lcions de Concactiva a Montblanc. | Concactiva

Els majors de 30 anys també comptaran un programa ocupacional a mida per a millorar la seva formació i trobar feina. Després de la gran quantitat de programes que Concactiva gestiona donant suport a la cerca de feina de les persones joves, amb un èxit ja més que consolidat, ara és el torn dels majors de 30 anys, un col·lectiu que fins avui dia no estava inclòs en programes ocupacionals que incloïen formació professionalitzadora i contractació laboral subvencionada en empreses del territori.


La darrera experiència d'un programa similar havia estat l'any 2013, que tot i comptar amb cert èxit a la Conca de Barberà, el Servei d'Ocupació de Catalunya va decidir no donar-li continuïtat. Des de llavors, Concactiva ha ofert desenes de cursos adreçats a les persones aturades de més de 30 anys, però tot i donar suport a la inserció, no hi havia una línia d'ajuts a les empreses i de tutorització continua per assegurar que tots els participants trobessin feina.Ara aquesta situació ha canviat amb la posada en marxa a la Conca de Barberà del nou programa 30 Plus del Servei d'Ocupació de Catalunya i gestionat per Concactiva. El programa, que parteix d'una estreta col·laboració amb les empreses de la Conca de Barberà i l'Alt Camp, formarà a 20 persones desocupades de 30 anys o més en diverses ocupacions específiques adaptades.


Així, els participants rebran una formació d'entre 60 i 150 hores un cop hagin superat el procés de selecció mixt entre Concactiva i les empreses interessades. Un cop seleccionats, tots els participants obtindran un compromís de contractació per part de l'empresa que assegurarà un contracte laboral d'un mínim de mesos sempre i quan se superi aquest curs amb èxit.Els participants, doncs, rebran formació en una nova ocupació i obtindran experiència professional. Les empreses, per la seva banda, també en sortiran molt beneficiades, ja que podran contractar treballadors ja formats i podran rebre una subvenció de 655 euros mensuals per a la contractació de majors de 30 anys, amb especial atenció a aquelles que tinguin dificultats per a trobar feina.L'Ajuntament de Santa Coloma aposta fort per a la contractació d'aturats del municipiEl programa 30 Plus es va posar en marxa el passat 1 de febrer amb la participació de la primera empresa i el primer curs de formació professionalitzadora en l'especialitat de Tapisseria i Muntatge de Mobles. Quatre participants han estat seleccionats per a formar-se i treballar en una important empresa a Alió.En les pròximes setmanes es posarà en funcionament una altra línia del programa: l'Ajuntament de Santa Coloma de Queralt formarà i contractarà a quatre persones aturades del municipi mitjançant l'empresa Elèctrica Municipal de Santa Coloma. Santa Coloma va patir especialment la crisi del sector de la construcció i encara arrossega importants dèficits en la generació de llocs de treball. Per aquesta raó, l'Ajuntament i Concactiva impulsaran la contractació de quatre persones de 30 anys o més que tinguin dificultats a l'hora de trobar feina. Els participants realitzaran diferents tasques al municipi relacionades amb l'Elèctrica Municipal de Santa Coloma de Queralt. Així, l'Ajuntament colomí segueix col·laborant intensament en la generació de llocs de treball, una feina que ja venia realitzant els darrers anys amb la contractació de menors de 25 anys mitjançant el programa Joves per l'Ocupació, un altre sector de la població amb serioses dificultats per a trobar feina.


Es preveu que es creïn noves línies d'aquest programa i ja hi ha diverses empreses interessades, una xifra que es preveu que s'incrementin en els pròxims dies. Per a més informació, qualsevol empresa es pot dirigir a Concactiva.Comentaris

envia el comentari