Un llibre repassa la vida i el llegat dels pintors vimbodinencs Potau i Campdesuñer

El volum, que també inclou els actes de l'any commemoratiu dedicat als dos artistes, es presentarà el divendres 10 de febrer

Joan Potau i Adrià Campdesuñer ja tenen llibre. Aquest divendres 10 de gener a les vuit del vespre, el Centre Cívic de Vimbodí i Poblet acollirà la presentació del volum sobre els dos artistes vimbodinencs, 'Un poble dins del pinzell', amb què es culmina tot un any dedicat a impulsar-ne i reivindicar-ne la seva figura i obra, injustament oblidada durant dècades. Editat per l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, el llibre inclou dos exhaustius estudis sobre Joan Potau i Martell (1882-1936) i Adrià Campdesuñer i Vendrell (1891-1946) elaborats per l'historiador del municipi Ramon Ribera Gassol. La publicació repassa també tots els actes de l'Any Potau-Campdesuñer, efemèride que ha tingut lloc al llarg de 2016 coincidint amb el 80è aniversari de la mort de Potau i el 70è del traspàs de Campdesuñer.


El llibre, de gairebé cent pàgines, inclou fotografies històriques de tots dos pintors, així com imatges d'algunes de les seves obres més representatives i de la dotzena d'actes a l'entorn dels dos pintors celebrats al municipi i també a Tarragona. En aquesta ciutat, fins el diumenge 12 de febrer encara s'hi pot visitar l'exposició antològica sobre Potau i Campdesuñer instal·lada al Pati del Palau de la Diputació (passeig de Sant Antoni, 100). La publicació inclou, a més, els pròlegs del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i de l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, escrits en els quals destaquen la importància de recuperar a personatges de la talla de Potau i de Campdesuñer, atesa la seva vàlua artística més enllà de l'àmbit estrictament local.

 

El llibre inclou també un apartat d'agraïments de les persones i entitats que han col·laborat en tot l'Any Potau-Campdesuñer, des del nét del pintor, Josep Maria Potau, i la seva família, fins a la resta de particulars que han cedit temporalment algunes obres dels pintors per a les exposicions.

 

'Un poble dins del pinzell' es podrà adquirir per 10 euros durant la presentació del pròxim divendres. Posteriorment, es podrà trobar a la llibreria Guixots, de Vimbodí.
Comentaris

envia el comentari