Montblanc acull exposició sobre Jordi Sabater Pi, el descobridor de Floquet de Neu

La mostra es podrà veure al Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre de les Muntanyes de Prades del 8 d'agost al 24 de setembre
Imatge exterior del CIAR de Montblanc | Joan Pau Jàvega

 

L’exposició «Jordi Sabater Pi. Una vida dedicada a la ciència», produïda per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), a partir del material dipositat a la Col·lecció Sabater Pi de la Universitat de Barcelona – Parc Científic de Barcelona, es pot visitar del 8 d’agost al 24 de setembre a la seu del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre de les Muntanyes de Prades (CIAR) de Montblanc gràcies al Museu Comarcal de la Conca de Barberà i a l’Ajuntament de la vila ducal.

 

L’estada a Montblanc es realitza en el marc del programa «Exposicions itinerants» que la Diputació de Tarragona posa a disposició dels ajuntaments amb l'objectiu de fomentar el dinamisme cultural i fer arribar l'oferta expositiva arreu de la demarcació. L’exposició es podrà veure de dimarts a divendres de deu del matí a dues del migdia.


Aquesta mostra inclou magnífics dibuixos de Sabater i Pi i posa de manifest la ingent tasca de recerca que va dur a terme. Després de fer un recorregut per la seva vida científica s’arriba en un punt clau per a la història científica i catalana, el Floquet de Neu. El 1966, el goril·la albí va ser portada al 'National Geographic Magazine'  fins a arribar a convertir-se en el símbol de tota una ciutat.
Comentaris

envia el comentari