Marina Rossell il·lumina el claustre de Sant Francesc de Montblanc

Acompanyada del pianista Xavi Llosses va oferir un concert d'una hora i mitja on va repassar totes les 'cançons de resistència'
Marina Rossell va actuar al claustre de Sant Francesc de Montblanc. | Marc Pallissó

 

Marina Rossell va actuar ahir a Montblanc en el marc de les Nits d'Estiu 2017 que organitza l'Ajuntament de la vila ducal. Rossell va actuar amb el pianista Xavi Llosses en un espai minimalista, l'interior del claustre, il·luminat de blau i en un escenari on destacaven els arcs gòtics, un piano de cua, una guitarra espanyola i els dos artistes. Durant el concert la cantant penedesenca va repassar les cançons del seu últim treball, 'Cançons de resistència', però tampoc no van faltar cançons del francès Moustaki o clàssics de la música catalana com «La gavina».


Rossell, com és lògic després d'una carrera tan dilatada, es va mostrar molt segura sobre l'escenari i es va guanyar la confiança del públic parlant en clau d'humor, curiosament, del vent, que va acompanyar el concert tota la nit. Un dels moments més íntims de l'actuació va ser quan la cantant va interpretar una cançó de bressol escrita per Ilsa Weber, una compositora jueva assassinada en un camp de concentració nazi. Al final del concert, ja en els bisos, Marina Rossell va cantar el poema de Maragall «Per tu ploro» i «La Santa Espina» davant d'un públic molt receptiu que acompanyava l'artista picant de mans quan feia falta. 

 

Les Nits d'Estiu 2017 seguiran durant l'agost. Aquest dilluns, 14 d'agost, l'Associació Juvenil Barjaula torna a organitzar el Wine&Music, que portarà fins a la muralla montblanquina vins de la DO Conca de Barberà que maridaran amb la música d'artistes com Anna d'Ivori. Finalment el 17 d'agost hi haurà una sessió de cinema a la fresca. 
Comentaris

envia el comentari