L’Arxiu Comarcal presenta un nou quadern pedagògic

El projecte ha vist la llum coincidint amb la Setmana Internacional dels Arxius
Presentació del quadern al Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà i als representants de les escoles | ACCB

 

En plena Setmana Internacional dels Arxius, l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB) presentava el quadern pedagògic 'Vine a l’Arxiu!' L’acte es va dur a terme el passat dimecres 5 de juny a la seu del Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà on també hi van assistir representants de les escoles montblanquines.


El quadern es destina als alumnes de cicle superior de primària. Es tracta d’un senzill dossier que consta de dues parts, una per treballar durant la visita a l’Arxiu i, una altra, per aprofundir conceptes, a desenvolupar a l’escola. De fet, els alumnes de 5è de primària de l’escola montblanquina Mare de Déu de la Serra, prèviament ja en van realitzar un prova pilot. Durant el mes de maig es va dur a terme la visita a l'Arxiu on van treballar la primera part de quadern. El passat dijous 8 de juny, a la mateixa escola, es feia la cloenda. Després d’haver treballat a l’escola els conceptes apresos a l’Arxiu i fer-ne els treballs complementaris, els alumnes van presentar les seves conclusions. Dos representants de l’ACCB van assistir a l’acte.

 

El quadern 'Vine a l’Arxiu!', se suma a les diferents propostes educatives que fins ara ja es duien a terme des de l'Arxiu com les visites guiades a mida, l’assessorament en la confecció de treballs de recerca d’ESO i batxillerat i el taller didàctic 'Mira quina foto!' ideat per a estudiants d’ESO i de batxillerat.
Comentaris

envia el comentari