La Setmana Medieval de Montblanc arriba als trenta anys sorprenent

L'estrena d'un drac articulat de 8,5 metres a la representació de la Llegenda de Sant Jordi serà un dels plats forts d'aquesta edició de la festa
Montblanc Medieval 2015 | www.setmanamedieval.cat

 

La capital de la Conca de Barberà es prepara per a una nova edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. La festa, que enguany celebra en 30è aniversari, començarà el divendres 21 d'abril i s'allargarà fins a l'1 de maig.


La festa té el seu origen a l'any 1987 quan se celebra la primera Representació de la Llegenda de Sant Jordi a la plaça Major de Montblanc dins els actes de les Fires de Sant Maties. Seria el 6 de setembre del mateix any quan es constitueix formalment l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. L'any següent, el 1988, ja se celebrava la primera edició de la Setmana Medieval i un any més tard, Montblanc organitzava el primer mercat medieval de l'Estat espanyol. Durant la dècada dels 90 la festa creix en actes, espectacles i representacions i és distingida amb la declaració de Festa d'Interès Turístic per la Generalitat de Catalunya, pel Consell Comarcal de la Conca i també per l'Estat espanyol. Entre altres guardons, la Setmana Medieval rebia la Medalla d’argent de la Vila Ducal de Montblanc, el Premi Skal Club d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, i la Medalla del Centre d’Investigació i Documentació Medieval de Catalunya. Durant els primers anys del segle XXI, l'entitat recull el premi Inicitiva Turística 2008 del Patronat de Turisme i Comerç de Reus, el premi a la Iniciativa Pública dels Premis d’Hostaleria Plaça del Camp i al Foment Turístic, atorgat per la Cambra de Comerç de Reus. L'any 2014, l'entitat refà per complet l'espectacle principal de la festa, la representació de la Llegenda de Sant Jordi on s'estrena banda sonora original, s'aposta per la introducció de recursos tecnològics com els mappings i es compta amb un nou guió més teatralitzat.

 

En aquesta edició, l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, entitat organitzadora de la festa, estrena un nou drac articulat de 8,5 metres de llargada i 4 d'alçada, que es podrà veure a la representació de la Llegenda del dissabte 22 d'abril al vespre. Aquesta és una de les principals novetats de la Setmana Medieval que transportarà els visitants a l'Edat Mitjana durant dos caps de setmana on es podran veure desenes d'actes de petit i gran format dirigits al públic familiar.

 

Nou drac de la Setmana Medieval | Cedida

 

La plaça de Santa Maria, plena de públic durant la festa. | DO Conca de Barberà

 


La representació de la Llegenda de Sant Jordi se celebrarà el dissabte 22 d'abril a les nou i a les onze de la nit. Es tracta de l'espectacle principal, amb una capacitat total de 3.000 espectadors. En aquesta edició, torna el torneig medieval nocturn, recuperat la passada edició, que es durà a terme el dissabte 29 d'abril al vespre amb doble sessió i amb capacitat per a 1.200 persones.

 

Amb motiu del 10è aniversari de les Nits Malignes, aquesta edició compta amb dues nits de celebració. Així doncs, el divendres 21 d'abril es podrà gaudir dels concerts de Saurom i Ebri Knight i de Gatillazo i Fiando Temas el dissabte 22 d'abril. Tots dos concerts es duran a terme al pavelló del Casal.

 

Com és habitual, durant els dos caps de setmana de festa estarà en marxa el mercat medieval, l'escola cavalleresca i la mostra d'oficis a més del mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà. A això se li sumen desenes d'actes de petit format entre els quals destaquen els concerts de la Jueva de Tortosa i de Trobairitz al pati del Palau Alenyà. Tornen a Montblanc els Falconers de Valporquero i també la companyia de teatre d'acció Excalibur. La festa es clourà l'1 de maig a la tarda amb un espectacle commemoratiu del 30è aniversari de la Setmana Medieval: «Trenta Sant Jordis». Podeu consultar el programa d'actes complet en aquest enllaç.

 

 

Una festa intergeneracional

La Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi implica a tota la societat montblanquina. Pràcticament durant nou mesos a l'any, l'engranatge de l'organització no s'atura i és entre els mesos de gener i maig que l'activitat s'intensifica. L'associació organitzadora agrupa desenes de col·lectius formats per montblanquins de totes les edats. La festa permet que cada franja d'edat pugui participar en diversos actes i poder-se integrar en la preparació de la programació. Aquesta celebració, que compta amb el suport de les institucions, manté la seva estructura basada en el voluntariat que es converteix en el pilar principal de la festa que fomenta la convivència i l'intercanvi entre generacions.

 

El Dracum Nocte va ser l'acte central de la primera jornada. | Josep Martí

 

Sortegem entrades per veure la Llegenda de Sant Jordi

Des de laConcaDiari.cat volem premiar els nostres lectors amb el sorteig de 5 entrades dobles per veure en directe un dels actes estrella de la Setmana Medieval de Montblanc, la Llegenda de Sant Jordi, que a més enguany estrena un espectacular drac. Per participar en el sorteig només heu d'omplir el formulari que trobareu més avall amb les vostres dades, teniu temps per fer-ho fins al divendres 21 d'abril a les nou del matí. Recordeu que només us hi podeu inscriure una vegada, en cas contrari sereu eliminats de la llista de participants. Molta sort!

SORTEIG TANCAT

 Comentaris
Teresa
Al meu fill li encantaria veure la llegenda!! Li agrada molt sant jordi, el drac i el s cavallers!!!
0
Gemma
Seria genial poder anar-hi!! M'agraderia veure la cara dels meus fills quan surt el drac.
0
Noemi
M'encantaria anar-hi amb Jordi, la meva parella i així donar-li la sorpresa i viure-ho romànticament, és una experiència única amb molt encant.
0

envia el comentari