La Musca presentarà el llibre-CD «Endevinalles musicals» al Museu de la Vida Rural

Es tracta d'una proposta de Rosabel Bofarull i Berta Artigal
L'acte està pensat per fer un tast del llibre-cd. | La Musca
 

 

Aquest dissabte 11 de febrer a les 12 del migdia, tindrà lloc al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí la presentació del llibre 'Endevinalles musicals', de la vallenca Rosabel Bofarull. L'acte, que està pensat per comptar amb infants com a públic, oferirà un tast del contingut del llibre que ja s'ha presentat a Valls i a Montblanc.

 

  

'Endevinalles musicals' és un recull de breus endevinalles populars i de nova creació, musicades per Rosabel Bofarull. En el llibre hi ha el text de cadascuna, la partitura amb la melodia, els dibuixos de Berta Artigal, a més d'un CD on es poden escoltar acompanyades pel piano. Les endevinalles van acompanyades d'una reflexió de l'autora on convida professionals i familiars a apropar aquestes petites joies lingüístiques als nens d'entre 4 i 7 anys, ho explica des de la seva pròpia experiència com a mestra de música. Els dibuixos que acompanyen les endevinalles les il·lustren però també ens conviden a interactuar-hi. Les partitures són senzilles perquè els infants les puguin aprendre fàcilment i també puguin ser tocades amb un instrument sense grans dificultats, tant pels nens que ja les saben cantar i aprenen a tocar, com per adults que vulguin acompanyar les cançons amb algun instrument. El CD conté les endevinalles cantades amb acompanyament de piano i també la seva versió només instrumental. El llibre es podrà comprar a la mateixa presentació, a les llibreries i a la botiga on-line.

 


Les autoresRosabel Bofarull (Valls, 1966) és titulada superior en solfeig, teoria de la música i acompanyament, professora de piano i llicenciada en filologia catalana. Actualment ensenya música a l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls. Ha escrit sis cantates per a cor i orquestra infantil (El peix irisat, Els colors de l'Àfrica i L'ovelleta que va venir a sopar, entre d'altres) i ha escrit obres per a cor infantil, instrumental Orff i piano a partir de poemes de Montse Ginesta, Tomàs Lluc, Lola Casas i Joana Raspall. També ha participat com a professora en el màster de Pedagogia musical organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona i el Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, així com ha escrit articles en revistes de pedagogia basats en la seva experiència a l'EMM Robert Gerhard.Berta Artigal (Valls, 1990) és il·lustradora i dissenyadora gràfica, formada entre la Llotja, l'Escola d'art de Tarragona i l'Eina. Les seves il·lustracions es poden trobar en diversos àmbits i formats: roba, joies, cartells i revistes o llibres infantils (L'amic i Lola y su cotorra).

Un instant de la presentació a la Biblioteca de Montblanc. | La Musca

 
Comentaris

envia el comentari