La festa VITRUM de Vimbodí i Poblet, reconeguda de caràcter artesanal per la Generalitat

La Generalitat també ha inclòs la Festa del Vidre Artesà al catàleg de Fires Monogràfiques d'Artesania de Catalunya
Una de les activitats del VITRUM realitzades a l'edició anterior. | cedida

 

Amb només tres edicions a les esquenes, la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, VITRUM, ha obtingut un destacat reconeixement institucional que fa que aquest esdeveniment es consolidi i n'augmenta la seva projecció arreu del país. El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), organisme que depèn de la Generalitat, ha inclòs la festa vimbodinenca en el seu catàleg de Fires Monogràfiques d'Artesania pel seu caràcter genuí artesanal i la singularitat dels productes que difon.


L'alcalde del municipi, Joan Güell, i la regidora de Turisme i del Museu i Forn del Vidre, Rosa Albes destaquen que la incorporació de VITRUM a aquest catàleg «no només esdevé un gran pas endavant en la consolidació i projecció d'aquesta festa arreu del país, sinó que alhora també reforça la singularitat de Vimbodí com a vila vidriera de Catalunya». També afegeixen que «aquest reconeixement ens obliga a superar-nos any rere any per oferir el millor de la nostra tradició als visitants que s'aproximen a gaudir de la festa». Enguany, la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet celebrarà la quarta edició, el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d'octubre. L'Ajuntament de Vimbodí i Poblet ja va obrir al febrer la inscripció per instal·lar-hi parades de vidre i d'altres productes d'artesania, un tràmit que es pot realitzar a través del web museudelvidre.cat.

 

VITRUM és un esdeveniment de caràcter familiar que es consolida com la gran festa del vidre artesanal de Catalunya. A més del mercat d'artesania, també es podrà comptar amb actes de lúdics adreçats a tota la família, exhibicions en directe de diferents tècniques relacionades amb aquesta activitat artesanal, exposicions, tallers i concursos. L'edició anterior va aplegar una bona xifra de participants, que va ser inaugurada pel conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, i que va nomenar l'escriptora i periodista Empar Moliner com a vidriera d'honor.

 

VITRUM ofereix activitats per a tota la família. | cedida

 


D'altra banda, les activitats i visites al Museu i Forn del Vidre per Setmana Santa van ser tot un èxit. Mentre el Consistori vimbodinenc ja treballa en els actes de la nova edició de VITRUM, el Museu i Forn del Vidre continua sent l’epicentre de la tradició vidriera al municipi al llarg de tot l’any, amb les demostracions de vidre bufat i l’exposició permanent de peces elaborades als quatre forns que van funcionar a la vila durant la primera meitat del segle XX. Les dues darreres van tenir lloc aquesta Setmana Santa i el cap de setmana anterior, i van consistir en un taller de vitrofusió i l’activitat del Taller de color, vidre i llum, totes dues a càrrec de la tallerista i divulgadora cultural Noemí Blanco. En definitiva, durant aquesta setmana festiva 410 persones han visitat el Museu i Forn del Vidre.Comentaris

envia el comentari