La Cultural Jordi Francolí organitza tallers d'iniciació a la glosa i als balls folk a la Conca

Hi haurà sessions de glosa a Montblanc i de ball a l'Espluga

La Cultural Jordi Francolí presenta un nou cicle cultural i musical per aquest hivern, al voltant de la cançó improvisada i els balls folk. Amb la col·laboració de l'Associació Bocafoscant, membres de l'Associació Balls a Plaça de Tarragona, el grup Folkatr3s i músics i balladors d'arreu del país presenten una proposta que vol esdevenir un impuls d'aquests dos estils de cant i ball en format de taller.


El taller d'iniciació a la glosa es durà a terme els diumenges 15 i 29 de gener de 2017 de 18 h a 20 h a la sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc de Montblanc. La primera sessió de glosa estarà dedicada a la cançó improvisada i anirà a càrrec d'Alexandre Bonanit de l'Associació Bocafoscant. Es farà una introducció a la glosa i els diferents estils que hi ha arreu dels Països Catalans i es donarà a conèixer com s'estructura amb exercicis per poder aprendre a glosar, treballar la rima, la mètrica, les idees i les normes.

 

En una segona sessió, diumenge 29 de gener, que serà d'aprofundiment, intervindrà Laia Pedrol explicant la cançó de pandero a la Conca de Barberà i la part de melodia de la glosa. Sense perdre de vista altres tonades d'arreu del territori com les 'nyacres' de l'Empordà, els garrotins de Lleida,  les corrandes de la Catalunya central, les jotes de l'Ebre, les albades del País Valencià, o el glosat mallorquí. Només podran participar en aquesta sessió les persones que han assistit a la primera. Per participar-hi es demana un donatiu de dos euros per sessió.


D'altra banda, els tallers de balls folk i jota es duran a terme els diumenges 22 de gener i 12 de febrer de 17:30h a 19:30h a la sala Llucià Navarro del Casal de l'Espluga de Francolí. Els tallers de balls folk, aniran a càrrec de Gerard Torres i Anna Guasch, membres de l'Associació Balls a Plaça de Tarragona i components del grup Folkatr3s. En una primera sessió, el diumenge dia 22 de gener, oferiran un taller on els participants s'iniciaran en els balls de grup i de parella més habituals com el xotis, masurques, cercles, xampanyes, ball pla i moltes altres danses i balls d'altres indrets de Catalunya, Euskal Herria, d'arreu d'Europa i la Mediterrània.
 

 

La segona cita dels tallers de balls folk, el diumenge 12 de febrer, anirà dedicada a la jota. Serà un taller d'introducció a un dels gèneres de dansa d'arrel dels Països Catalans, la jota, declarada dansa d'interès nacional el 2010 per part del Consell de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya. La sessió serà impartida pel grup Carroll format per Xavi Bordera, músic, i Albert Margalef, ballador de dansa tradicional, ambdós membres de diverses formacions de música i de dansa tradicional. Per assistir als tallers també es demana un donatiu de dos euros per sessió.

 

Les inscripcions es poden formalitzar al web de la Cultural Jordi Francolí.Comentaris

envia el comentari