La calor fa caure els visitants de Brickània

El festival de Lego de Montblanc rep 3.000 visitants | L'organització es mostra satisfeta pel funcionament i per haver assolit els objectius plantejats
Diorames de Brickània a l'antiga església de Sant Francesc. | Antonio Bistouras

 

La tercera edició de Brickània, el festival de Lego de Montblanc, celebrada aquest cap de setmana ha tornat a assolir els objectius que es plantejava l'Ajuntament de Montblanc tot i que ha rebut més de 3.000 visitants, lluny dels 6.000 de la passada edició.

 


L'esdeveniment ha ajudat a desestacionalitzar l'activitat turística i ha repercutit en positiu en els establiments de comerç i hostaleria de la vila. El dissabte i el diumenge hi va haver pràcticament el mateix nombre de visitants. Segons l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc, es tracta d'una xifra total inferior a les dues primeres edicions a causa, sense cap mena de dubte, de l'episodi meteorològic excepcional d'altes temperatures. A Montblanc, el dissabte es va marcar la màxima més alta de l'any amb 34,3º.

 

El públic, com passa en altres grans esdeveniments de la vila com són la Setmana Medieval i Clickània, ha estat majoritàriament de proximitat i d'un perfil familiar. Han arribat de Barcelona, de l'àrea metropolitana, la Catalunya Central, de la plana de Lleida, del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

Taller de robòtica amb la URV. | Antonio Bistouras

 


Els visitants van poder gaudir del ventall de propostes que oferia el festival. Van agradar molt els espais d'exposicions, amb quadres, retrats i diorames temàtics, amb especial protagonisme d'Star Wars. Els muntatges de l'absis de l'antiga església de Sant Francesc es van dedicar a aquest tema. A més, el dissabte es va comptar amb el grup Star Props de clons dels personatges de la nissaga, que van passejar pel festival i per carrers i places de la vila.

 

A les quatre botigues especialitzades hi havia un ampli ventall de producte Lego per a aficionats i col·leccionistes. El món Lego es va tornar a viure intensament per part de públics de totes les edats amb activitats ben variades: tallers, exhibicions i demostracions de robòtica, concursos de creativitat i sortejos. Els més petits van gaudir d'un espai de jocs patrocinat pel Càmping Serra de Prades i de taules plenes de bricks on no van parar de muntar construccions. Cal destacar el paper de tots els col·laboradors: molt especialment dels Guies de Montblanc, els col·leccionistes de Lego autors dels diorames, els botiguers especialitzats i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la URV.

 

GALERIA DE FOTOS | Les millors imatges de Brickània 2017

 

Els clons d'Star Wars a l'antiga església de Sant Francesc. | G. Bosch

 

Els personatges d'Star Wars, un dels reclams de Brickània. | G. Bosch

 Comentaris

envia el comentari