Joan Masdéu i Eduard Gener actuaran en un Riubombori amb més inscrits que mai

El festival arriba a la setena edició i se celebrarà a l'Espluga de Francolí l'1 de juliol
Imatge del Riubombori 2016. | G. Bosch

 

La Cultural Jordi Francolí, entitat organitzadora del festival Riubombori de l'Espluga, ha presentat les darreres novetats d'aquesta edició que se celebrarà el dissabte 1 de juliol al jardí dels Francolins. Els organitzadors afirmen que la cita mantindrà l'essència i el format de les darreres edicions en les quals s'ha apostat per la música del territori i pels productes ecològics i de quilòmetre zero que es poden trobar al festival.


L'entitat destaca la tasca que s'ha dut a terme enguany pel que fa a la selecció musical, que s'ha dut a terme gràcies a una comissió de músics formada per professionals i amateurs de la matèria i que s'han encarregat de decidir quines són les cinc propostes musicals que actuaran al Riubombori d'entre una trentena de propostes presentades d'estils molt diferents. Aquesta setena edició, que remunera als seleccionats, es converteix en la que més propostes s'han presentat per actuar-hi i la tria s'ha dut a terme a partir d'unes bases que també han servit per instaurar el Guardó Jordi Francolí que es lliurarà al grup participant que obtingui una millor valoració tenint en compte el criteri d'un jurat format per professionals i el vot popular del públic amb una proporció del 70% i 30%, respectivament. Aquest nou reconeixement consta d'un trofeu i d'una actuació durant els actes de la Festa de la Verema. A més, el guardó servirà per mantenir present la figura del músic Jordi Francolí i donar-lo a conèixer entre els que no sàpiguen qui era. Mentre que les actuacions dels músics seleccionats es duran a terme entre les set de la tarda i les deu de la nit, aproximadament, Joan Masdéu i Eduard Gener ocuparan l'escenari del jardí dels Francolins a partir de les deu de la nit. Amb tot, a les sis de la tarda el festival començarà amb una actuació per als infants amb Pere Soler, un personatge de Xavi Picarols i acabarà a la matinada amb una sessió de música punxada en vinils amb Etzsche.

 

Com en les anteriors edicions, el festival aposta pels joves creadors de la Conca de Barberà i encarrega el cartell a un artista de la zona. En aquesta ocasió, el cartell del festival és obra de l'espluguí Gerard Ruz. El Riubombori comptarà amb altres porpostes artístiques més enllà de la música com la dansa de Safu o una nova proposta que combinarà audiovisuals i poesia de la mà d'un nou col·lectiu montblanquí: Bram Factoria. Pel que fa a les propostes musicals n'hi haurà d'estils molt diversos de la mà de Roger Margarit (Rubí), Senyor dels Llamps (Avinyó / Barcelona), Carlitos Miñarro (Tàrrega), Maria Jacobs (Valls) i Guardafuegos (El Vendrell / Montblanc).

EL cartell, obra de Gerard Ruz. | Joan López

 

Membres de la Cultural Jordi Francolí amb el cartell d'aquesta edició del Riubombori. | Joan López

 


Aquesta edició del festival Riubombori de l'Espluga de Francolí compta amb el suport de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Diputació de Tarragona, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Museu de la Vida Rural, la Fundació Martí l'Humà Tot Conca i la Unió de Botigues i Empreses de l'Espluga de Francolí.

 Comentaris

envia el comentari