Els alumnes de les escoles municipals de música de la Conca s'uneixen en un concert de Primavera

L'acte es va dur a terme a Barberà de la Conca
Cant comú. | CCCB

 

Més de seixanta alumnes de les escoles municipals de música i una vintena més de l'escola Valldemur de Barberà de la Conca van protagonitzar el passat dissabte a la tarda un gran Concert Comarcal de Primavera que va tenir lloc en aquesta població.


La gran novetat d'aquest any va ser la intervenció de vocalistes en algunes de les peces que es van interpretar a més d'una major presència d'instruments musicals moderns com per exemple guitarres elèctriques i bateries.

L'escola municipal de música de Santa Coloma de Queralt va portar al concert els conjunts instrumentals de nivell elemental i de grau mitjà i dos combos. Pel que fa al repertori, van interpretar peces clàssiques, música tradicional irlandesa i composicions actuals d'intèrprets tan coneguts com Abba, John Lennon o Lax'n Busto.

Actuació dels alumnes de l'escola de música de l'Espluga. | CCCB

 

Alumnes de l'escola de Montblanc. | CCCB

 


L'escola municipal de música de Montblanc va actuar en segon lloc. Va portar al concert el grup de vent, un trio de guitarres i un duet de violins que van interpretar peces de música clàssica amb arranjaments realitzats pel mateix professorat del centre amb música traidicional irlandesa i espituals negres.

L'escola municipal de música de l'Espluga de Francolí va aportar un conjunt instrumental juvenil i un combo, també juvenil, que van interpretar majoritàriament música com un reggae de Bob Marley o peces com One moment in Time.

La part més emotiva del concert va ser la interpretació del cant comú amb la participació de tots els joves músics de les tres escoles. En aquesta ocasió la peça escollida era la cançó popular El monstre de Banyoles, dirigida per Sara Hernández i que va comptar amb la participació dels alumnes de l'escola Valldemur.

La part institucional de l'acte va anar a càrrec de l'alcalde de Barberà, Marc Rovira, que va ser l'encarregat de donar la vinguda al públic assistent tot recordant el significat de l'edifici on es portava a terme el concert, el local social de la Cooperativa. Posteriorment, per tancar l'acte, el conseller comarcal de Cultura i alcalde de Solivella, Enric Capdevila, va lliurar uns records a tots els centres participants i a l'ajuntament de Barberà de la Conca després de dirigir unes paraules als assistents.

Actuació de l'escola de Santa Coloma. | CCCB

 Comentaris

envia el comentari