Els Torraires celebren la Diada de la Camisa Grana i actuen a Manlleu

La jornada se celebrarà aquest cap de setmana a Montblanc
3d6 amb el pilar dels Torraires de Montblanc a Manlleu. | Mari Ferré

 

Les festes del barri de l'Erm de Manlleu van ser l'escenari de la darrera actuació dels Torraires de Montblanc. Hi van participar juntament amb els amfitrions (Nyerros de la Plana) i els Xerrics d'Olot, en una calorosa actuació el diumenge 11 de juny al migdia. La colla de la Conca en va sortir força satisfeta, ja que van poder completar els tres castells que s'havien plantejat. Després d'un tres de sis completat amb molta facilitat, van encarar un quatre de sis amb estrenes als pisos superiors que es va resoldre molt bé. A la tercera ronda, i després d'haver hagut d'esperar una bona estona que tornés l'ambulància, el tres de sis amb el pilar es va complicar i el van haver de desmuntar, però en ronda de repetició també el van descarregar. La diada no va ser tan positiva per als Nyerros de la Plana, que es van haver de conformar amb el tres de sis com a única construcció assolida. Els Xerrics d'Olot sí que van descarregar el dos, el tres i el tres de sis amb l'agulla.


Diada de la Camisa Grana

 

El proper repte dels Torraires serà aquest diumenge 18 de juny a casa, ja que commemoren l'aniversari de la primera actuació amb camisa de la colla. La Diada de la Camisa Grana serà a la plaça Major a partir de les 12:30h, i els acompanyaran els Castellers de Castelldefels i els Xiquets del Serrallo.

 

Fundats el 1994, per Corpus de 1995 els Torraires van fer la seva primera actuació amb la camisa grana. Es dóna la circumstància que enguany la cita torna a caure en la festivitat de Corpus, i com en aquella ocasió, en el dia 18 de juny. Així, a la tarda participaran com és tradició al seguici de Corpus.

 

Els actes de celebració s'arrodoniran amb una festa oberta a tota la canalla dissabte a la tarda. Serà també a la plaça Major, de 17h a 20h amb manualitats, taller de castells i inflables, entre altres.
Comentaris

envia el comentari