L'accidentada cinquena etapa del Dakar no afecta Cervantes a la general

Les males condicions climatològiques impedeixen la disputa del segon tram de l'etapa. El cambrilenc acaba 42è, però no veu afectada en excés la seva posició a la classificació general
Cervantes es manté ferm al Dakar 2017. | Dakar

 

Etapa 5: Tupiza - Oruro (divendres 6)

La cinquena etapa del Dakar ha durat menys del previst. Les males condicions climatològiques camí d'Oruro han obligat a l'organització a suspendre el segon tram de la cronometrada. Aquest canvi ha deixat Ivan Cervantes, que iniciava la jornada ocupant la 19a plaça, a la 42a posició de l'etapa. Per sort, les distàncies han estat ajustades i el cambrilenc no s'ha vist massa perjudicat a la classificació general. Després de cinc etapes, el pilot de Cambrils és 23è a 1 hora 53 minuts i 10 segons del líder, el britànic Sam Sunderland. Aquest dissabte es disputarà la sisena etapa, una de les més llargues de tota la prova. Amb sortida a Oruro i arribada a La Paz, els pilots recorreran un total de 786 quilòmetres en una etapa que es preveu que s'acabi de nit.


El cambrilenc Ivan Cervantes, a la dreta, representant del Camp al Dakar 2017. | Dakar

 

ETAPES PRÈVIES

Etapa 1: Asunción - Resistencia (dilluns 2)

Iván Cervantes ha acabat la primera etapa del Dakar 2017 a la novena posició després de finalitzar els 39 quilòmetres d'etapa cronometrada en 29 minuts i 16 segons, a només 56 segons de diferència del primer pilot de motos líder de la prova: el francès De Soultrait (Yamaha). Finalment, però, De Soultrait ha estat penalitzat amb un minut de sanció per excés de velocitat en l'enllaç posterior a la cronometrada i Cervantes, que en primera instància havia acabat desè, ha guanyat una posició, mentre que l'etapa se l'ha acabat emportant Joan Pedrero. El cambrilenc, a sobre de la seva KTM, ha recorregut en el dia d'avui un total de 454 quilòmetres, la distància entre la localitat paraguaiana d'Asunción i la localitat argentina de Resistencia. Un dels moments més emotius de les hores prèvies a l'etapa va ser ahir diumenge quan es va produir la presentació dels pilots, on milers de persones van acomiadar els corredors en la preestrena del Dakar. Tant és així que Cervantes ha gravat ell mateix el moment de la sortida.

 

Etapa 2: Resistencia - San Miguel de Tucumán (dimarts 3)

El cambrilenc ha acabat la segona etapa del ral·li en la catorzena posició després de completar els 275 quilòmetres de tram especial en 2 hores, 48 minuts i 10 segons, a una distància de 10 minuts i 38 segons del vencedor de la segona prova de la competició: l'australià Price (KTM). En un tram de recorregut caracteritzat per la gran polseguera que aixequen els vehicles, Cervantes ha acabat en una posició que el situa a la catorzena plaça de la taula general amb un total de 3 hores, 17 minuts i 26 minuts de recorregut, a 10 minuts i 9 segons de Price, també líder de la classificació general.

 

Etapa 3: San Miguel de Tucumán - San Salvador de Jujuy (dimecres 4)

Primer ensurt important d'Iván Cervantes al Dakar. El pilot de Cambrils ha patit seriosos problemes mecànics durant l'inici de la tercera etapa del Dakar 2017 que l'han obligat a aturar-se i buscar una solució per a poder seguir competint. Tot i que ha estat quasi una hora d'incertesa, finalment Cervantes ha pogut seguir endavant tot i que ho ha fet amb una llosa de temps perdut a sobre que ha condicionat la seva classificació en l'etapa i a la general. El pilot de l'equip Himoisha ha acabat la cursa d'avui en la 32a posició, aturant el cronòmetre en 5 hores, 23 minuts i 54 segons, registre inferior al marcat pel castellonenc Joan Barreda (4 hores, 22 minuts i 41 segons). Aquest registre provoca una lògica davallada de Cervantes a la classificació general. Aquesta s'acabarà de conèixer amb exactitud quan tots els pilots travessin la línia de meta.

 

 

Etapa 4: San Salvador de Jujuy - Tupiza (dijous 5)

Iván Cervantes ha acabat la quarta etapa del ral·li sense problemes i ha aturat el cronòmetre en 5 hores, 24 minuts i 22 segons, temps que ha necessitat el pilot de l'equip Himoisa en recórrer els 416 quilòmetres d'etapa especial entre San Salvador de Jujuy i Tupiza. A sobre de la seva KTM, Cervantes s'ha quedat a 27 minuts exactes del guanyador de l'etapa d'avui, l'austríac Walkner. A la general, Cervantes escala posicions i torna a la part alta de la taula amb una dinovena posició gràcies al temps acumulat de 14 hores, 4 minuts i 50 segons, quasi una hora i mitja més que el líder Joan Barreda. Un Barreda, però, que posteriorment ha estat penalitzat amb una hora de sanció per repostar en la neutralització i que cedeix el lideratge a Pablo Quintanilla. 
Comentaris

envia el comentari