Una baixada de ritme coneguda

El CF Reus ha sumat sis punts en els sis primers partits del 2017, en una dinàmica similar a la de l'inici del 2016
El CF Reus ha sumat sis punts en els últims sis partits de l'any. | Laia Solanellas

El CF Reus està passant, segurament, la pitjor dinàmica de la temporada. És la primera vegada en tot el curs que els roig-i-negres acumulen quatre jornades sense guanyar, havent sumat un total de tres punts. Tot i que l'equip gaudeix d'una còmoda situació a la classificació —desè a cinc punts del playoff d'ascens i a sis del descens—, el mateix Natxo González té clar que «ens toca reprendre la regularitat en el joc que hem tingut gairebé sempre», ja que «ara mateix no estem en el nostre millor moment». «Estem en aquell moment de la temporada en el qual no tens la fluïdesa de partits anteriors i se't fa tot més complicat», admetia després de la derrota al camp del Numancia, en el pitjor partit de la temporada del conjunt de la capital del Baix Camp.


Molts equips pateixen alt-i-baixos durant el curs i, evidentment, el CF Reus no és una excepció. De fet, els reusencs estan vivint una situació que és prou coneguda. Sense anar més lluny, l'equip també va patir una davallada la temporada passada, la millor de la història del club. Curiosament, també es va produir en els primers compassos d'any. Les semblances són considerables, ja que aleshores, els roig-i-negres van sumar set punts en els primers sis partits del 2016. Enguany, el balanç és de sis punts aconseguits en les primeres sis cites del 2017. És més, la mala dinàmica de resultats del 2016 va ser més llarga i va durar fins al mes de març, amb un balanç de tretze punts en onze partits, abans de remuntar el vol i quallar un excel·lent final de curs amb ascens inclòs.

 

Més enllà dels resultats, però, Natxo González posava l'accent a la millora en el joc. La gran primera volta permet al CF Reus afrontar aquest petit esvoranc sense excessives urgències. De fet, els del Baix Camp es troben a una bona ratxa de resultats de deixar pràcticament encarrilada de la permanència. Tot i això, l'objectiu dels roig-i-negres és tornar a transmetre les bones sensacions del primer tram de temporada, recuperant la fluïdesa a les bandes i la zona de creació, així com la fortalesa defensiva tan característica de l'equip. Per fer-ho, Natxo González va recuperant efectius de mica en mica, després d'un inici d'any amb múltiples baixes, tant per lesió com per sanció. Jorge Díaz ja va complir els dos partits de sanció per una desconsideració a l'àrbitre del Reus-Mallorca i va poder tornar a jugar diumenge passat. Garai i Atienza, també sancionats, estaran a disposició del tècnic de cara al duel de diumenge al camp del Cádiz. Finalment, Alberto Benito i Álex Albístegui també tenen l'alta mèdica, per ara, només Chrisantus, Vítor i Máyor continuen a la infermeria.
Comentaris
Roiginegre
Per això serveixen els 27 punts que vem treure al 2016, per viure amb relativa traquil·litat la baixada. I de les baixes almenys a Cádiz ja estarem més ben surtits de gent, encara que tenir de baixa a Vítor i a dos dels 9 és massa penalització per a nosaltres. Tenim el llast de no tenir a dos titulars indiscutibles fora de l'equip.
0

envia el comentari