La defensa del CF Reus, entre les cinc millors de la darrera dècada

El CF Reus afronta els últims vuit partits de lliga amb l'obligació de conservar el gran nivell defensiu que l'ha portat a ser una de les millors rereguardes dels últims anys a la categoria
Natxo González, entrenador del CF Reus Deportiu, un dels artífexs del rendiment defensiu reusenc | CF Reus

 

Fer-ho tot bé el primer any de la teva història al futbol professional és molt difícil. En l'any d'un debut i en qualsevol, sempre hi ha coses a millorar i el present del CF Reus Deportiu té una doble cara que pot provocar un final feliç o un final amb un patiment inesperat quan la lliga travessava el seu equador. Els roig-i-negres, conjunt menys golejador, poden treure pit de ser una de les millors defenses de la categoria tot i comptar amb futbolistes que no coneixien en excés la Segona Divisió. Excepte Jesús Olmo, els habituals membres del sistema defensiu de Natxo González desconeixien la lliga de plata del futbol estatal i estan rendint al nivell d'un equip que frega la Primera Divisió com és el Llevant.


Els 25 gols encaixats en 34 partits són una demostració de múscul al darrere que només quatre equips han superat en la darrera dècada de Segona. El Deportivo de la temporada 2013-2014 havia encaixat només 24 gols, els mateixos que l'actual Llevant, mentre que l'Elche 2012-2013 havia rebut 19 i el Valladolid 2006-2007 només 22. Allò que tenen en comú aquests conjunts i que no comparteixen amb el CF Reus és que tots eren líders i van acabar ascendint còmodament a Primera.

 

Actualment, la diferència amb la resta de la lliga és contundent. El tercer que menys gols ha rebut és el Tenerife amb 29 i el quart i cinquè són el Cádiz i el Huesca amb 32 i 33, respectivament. La solidesa dels reusencs no només té per nom els quatre defenses habitualment titulars com són Ángel, Olmo, Atienza i Benito. El lateral d'Altafulla fa setmanes que està lesionat i l'equip no s'ha ressentit quan ha jugat Campins o Miramón. A l'esquerra, Ángel ha deixat pas a Migue en alguns encontres i el zero a la porteria s'ha mantingut. No és una qüestió de noms, és una qüestió de pensament únic de tot el bloc i d'un sistema molt treballat que se suma a les brillants actuacions d'Èdgar Badia.


Amb vuit partits per endavant, el CF Reus afronta el final de la campanya amb l'objectiu de mantenir l'elevadíssim nivell en defensa i millorar l'encert en atac per posar la cirereta a una temporada que s'està complicat amb una segona volta on l'equip només ha sumat onze punts i una única victòria, fet que està provocant un final agredolç per un grup pensat únicament per salvar la categoria a la jornada 42.Comentaris
Roiginegre
13 partits amb el rosco a la nostra porteria, dada estratosfèrica per a un porter i un equip debutants. Edgar està a 0.05 punts de coeficient de superar a Raul del Llevant, però Edgar ha jugat cinc partits més que Raul i quatre més que Dani Hernández del Tenerife. Som l'equip més sòlid al darrera desde el 11è en avall, i això ara és una gran avantatge per assegurar punts i gols average.
0
ForçaReus
Home, jugant amb practicament tancat enrere i jugant cap a enrere es tindre l'autbus defensiu tot el partit, més que la tactica nacho es aquesta. No obstant cal recalcar el contrast amb els gols que fem, que son NULS!!
1
Roiginegre
Si juguéssim cap a dalt potser ens ficarien tres o quatre per partit com els hi fan a la resta, és un perill que t'agafin desorganitzat a 2a amb les perles d'atacants que hi ha... De totes formes, tot i que l'esquema prioritza la defensa tampoc és normal que només portem 24 gols (amb les ocasions creades i sense tocar res hauríem d'estar sobre els 30), no és normal que fallem tants penals i no és normal que els atacants s'hagin passat la temporada més a l'infermeria que al camp.
0

envia el comentari