Sergi Feijoo: «El 3d9f podria arribar a la Diada Nacional»

Els matalassers encaren unes setmanes decisives pel que resta de temporada, amb la Diada Nacional i les dues jornades de Santa Tecla com a punts àlgids
Els Xiquets tenen la tripleta de 9 com el principal objectiu d'enguany. | JAN MAGAROLAS

 

Aquest diumenge els Xiquets de Tarragona han tingut una diada a Torredembarra, amb motiu de la Festa Major de Santa Rosalia. Hi estaven acompanyats dels Nois de la Torre, els Nens del Vendrell i els Castellers de la Vila de Gràcia. La plaça de la Vila de Torredembarra sempre ha estat una gran plaça pels tarragonins: l'any 2015 hi van carregar el 2 de 9 amb folre i manilles, el primer gamma extra que feien fora de Tarragona. Segueix sent el sostre de la plaça, però aquest diumenge les intencions dels matalassers no passaven per la gamma extra, sinó per estrenar el 3 de 9 amb folre, que malauradament no va poder ser. Hi van descarregar el 4 de 8 amb l'agulla, el 5 de 8 i un nou pilar folrat, però van desmuntar el castell de 9. Sergi Feijoo, el cap de colla, creia que hi havia hagut «un mal encaix del folre amb els terços, però aquest potser no era un problema tan gran. Els nervis han jugat una mala passada». 


En declaracions als mitjans de comunicació, el cap de colla dels tarragonins reconeixia que «potser no tocava tirar-lo avui, i ja està». Tot i això, assegura que «amb la nostra planificació d'enguany volíem arribar a fer la tripleta. Si arriba abans, millor. Si no, arribarà més tard», i en principi l'objectiu de la tripleta per Santa Tecla «es manté». Però Sergi Feijoo no vol arribar a la diada del Primer Diumenge de Festes sense tots els castells estrenats, i això els obliga a treure el 3 de 9 amb folre (és l'únic castelll de la tripleta que no han assolit enguany) abans del 17 de setembre. En aquest sentit, a la Diada Nacional de l'11 de setembre al Pla de la Seu «hi teníem previst el 4d9f». Però com que no han pogut descarregar el 3d9f, «tornarem a apretar l'accelerador, analitzarem els problemes, i si hem de treure el 3 pel dia 11, el treurem».

 

Pilar de 7 amb folre dels Xiquets de Tarragona a Torredembarra. | JAN MAGAROLAS

 

Les quatre colles de Tarragona encaren ara tres setmanes frenètiques de treball, assajos i diades, en especial els Xiquets de Tarragona. El dia 11 de setembre tindran la primera ocasió de trobar-se al Pla de la Seu, per la Diada Nacional, on podrien estrenar el 3d9f o fins i tot el doblet de castells de 9. el diumenge 17, a la plaça de la Font, Xiquets i Jove rebran verds i rosats, en una altra diada que preveu ser de màxims. I el dia especial per les quatre colles tarragonines, la diada de Santa Tecla, serà el dissabte 23 de setembre davant de l'Ajuntament. És per això que els Xiquets tindran fins a tres oportunitats per acabar les festes majors amb la tripleta sota el braç. 
Comentaris

envia el comentari