Segueix el malefici de la Jove de Tarragona amb el 2d8f

Els liles ensopeguen amb el 2 folrat a Llorenç, un castell que només han descarregat sis cops en cinc anys
Detall del 2d8f de la Jove de Tarragona a Llorenç del Penedès. | CJXT

 

Després d’apuntar-se el primer 2 de 8 amb folre de l’any la setmana anterior a Vilallonga semblava que els tarragonins havien espantat tots els fantasmes que envolten aquest castell amb els del Cós del Bou. Aquest diumenge a Llorenç del Penedès, però, el castell quedar-se en carregat. Les xifres del 2 folrat dels tarragonins, per tant, resulten sorprenents respecte al nivell que ha mostrat la colla amb castells que tenen, aparentment, una major dificultat. D’aquesta forma, en els últims cinc anys la Jove ha descarregat el 2 de 8 amb folre en sis ocasions mentre que s’ha quedat en carregat en quatre i una altra en intent.


En acabar l’actuació d’aquest diumenge el cap de colla dels liles, Aleix Bordas va admetre que tenia la sensació de situació inexplicable. Alhora va comentar que «en portem cinc o sis descarregats a l’assaig amb tota normalitat. Alguns millors, alguns no tan bé, però sense històries. No em crec que això pugui passar al local i després a plaça ens passi una altra cosa». De la mateixa forma, a més, Bordas va expressar que creien que era el moment ideal de completar el 2 folrat després d’haver-lo descarregat la setmana anterior i haver estrenat el 3 de 8 amb agulla. Tot i això també va mantenir que «el que no farem és rendir-nos. El dimarts hi tornarem i seguirem treballant com no pot ser d’una altra manera» com tampoc descartava seguir treballant el 2 de 9 amb folre i manilles de cara a un hipotètic intent.

 

Un altre dels aspectes que ha advertit el propi cap de colla és el mental. Així mateix, després de descarregar el 2 de 8 amb folre a Vilallonga del Camp, en una entrevista al '3 Rondes' de Catalunya Ràdio, ja va dir que «com que prevèiem que podien passar cosetes quan el traguéssim a plaça ja n’havíem fet tres a l’assaig per tenir el marge de coneixement i treball si la cosa es posava malament». D’aquesta forma, aquest mateix diumenge també va concloure que «l’anàlisi tècnica és només una part del que hem de fer en aquest castell, sinó que va una mica més enllà» com que faran autocrítica des de dins i que hi tornaran perquè tant de bo, s’esvaeixi el malefici. 
Comentaris

envia el comentari