Llorenç veu 3 castells de 9 de la mà de la Joves i la Jove, però no dels Nens

Els Nens no aconsegueixen cap dels objectius plantejats i surten de plaça amb dos castells | La Joves uneix per segon cop els dos castells de 9 bàsics | La Jove no assoleix tots els objectius, però descarrega el 4 de 9 folrat i el 3 de 8 amb l’agulla
La Joves de Valls ha ajuntat els dos castells de 9 per segona vegada enguany | JAN MAGAROLAS

 

Llorenç del Penedès ha viscut aquest migdia la diada castellera més destacada del cap de setmana. Els Nens del Vendrell, la Joves de Valls i la Jove de Tarragona s’han donat cita a la plaça de la Vila de Llorenç, amb intencions de castell de nou per part de les tres colles. Finalment, però, la sort no ha somrigut a totes elles, i els Nens han signat una diada que oblidaran aviat. La Joves de Valls ha repetit el doblet de 9 amb el pilar de 7 i la Jove de Tarragona ha vist com reapareixien els problemes amb el 2 de 8 amb folre, però descarregant el 4 de 9 amb folre i estrenant el 3 de 8 amb l’agulla. Tot plegat, sota un sol de justícia, amb una mica de retard i amb poques zones d’ombra. 


Els Nens del Vendrell han descarregat el 3 i el 4 de 8. | JAN MAGAROLAS

 

Avui no ha estat el dia dels Nens del Vendrell. No han pogut descarregar cap dels castells que s’havien marcat com a reptes i han sortit de plaça amb tan sols dos castells. Volien repetir els èxits de Santa Anna i sumar-hi el Castell de 9, però la diada ja ha començat torçada. Han apostat fort de sortida: els Nens han tret el 5 de 8 en primera ronda, però per una indecisió de la canalla l’han hagut de desmuntar tot just quan només quedaven les últimes passes de l’enxaneta. En la mateixa ronda i sense rebaixar pretensions, han decidit assegurar amb el 2 de 8 amb folre, que ha tingut la mateixa sort que la catedral. Quan l’acotxador es disposava a passar el pis de dosos, ha tirat avall sense remei. Els Nens, per tant, han tancat la primera ronda sense castells ni caigudes. En segona ronda han preferit fer un castell més assequible, com el 3 de 8, que han descarregat amb nervis, i al que ha seguit el 4 de 8 de tràmit. Tot i haver-lo preparat d’un pis més, els vendrellencs han escollit el pilar de 6, que novament ha quedat en intent desmuntat, ja que l’enxaneta no ho ha vist clar a l’últim moment. 

 

La Joves de Valls ha sortit de plaça ben contenta, no tan sols pels castells realitzats, si no també per com han estat exhibits. Han sortit d’un 3 de 9 amb folre sense cap problema, el cinquè descarregat de la temporada. El 4 de 9 amb folre de la segona ronda, el segon d’enguany, ha pujat amb complicacions des de l’inici, però s’ha carregat amb suficiència i ha requerit d’un esforç extra a la descarregada, perquè una de les rengles s’anava separant del castell. Per acabar els castells, la Joves ha escollit el 3 de 8 amb el pilar, en què l’acotxador del 3 s’ha hagut d’esperar un pèl per entrar al pilar, però que s’ha pogut treballar amb molta facilitat. I el pilar, com no, havia de ser el de 7 amb folre, el tercer de la temporada. La Joves de Valls ha millorat, doncs, la diada de Firagost a Valls.


La Jove de Tarragona ha descarregat el 4 de 9 amb folre. | JAN MAGAROLAS

 

També actuava a plaça la Jove de Tarragona, que es presentava a la diada després del gran cap de setmana anterior i amb intencions de repetir estructures i estrenar-se d’altres. La diada dels liles ha començat impecablement, amb el primer 3 de 8 amb l’agulla del curs. En segona ronda, els tarragonins s’han plantejat el 2 de 8 amb folre, que ja havien descarregat a Vilallonga i que tenen previst donar-li més recorregut. Però després de carregar-se, l’estructura s’ha trencat i no ha donat opció a la defensa del castell. La Jove de Tarragona torna a ensopegar amb el seu castell més maleït, tot i que el seu cap de colla, Aleix Bordas, ha assegurat que «seguiran treballant a l’assaig». En tercera ronda, i després de dos peus desmuntats, la Jove ha descarregat el 4 de 9 amb folre sense cap problema, anotant-se el cinquè de l’any. I per tancar la seva actuació a Llorenç, els tarragonins han triat el cinquè pilar de 7 amb folre. Comentaris

envia el comentari