Llorenç podria veure castells de 9 a tres bandes

La diada que se celebrarà aquest diumenge a Llorenç del Penedès podria veure castells de 9 per part de les tres colles participants
Els Nens es podrien tornar a plantejar un castell de 9 pisos a Llorenç del Penedès. | Nens del Vendrell

El primer cap de setmana d’agost estarà marcat per una diada en especial. Diumenge a dos quarts d’una del migdia es trobaran a Llorenç del Penedès tres colles amb intencions de fer-hi, com a mínim, un castell de 9. Els Nens del Vendrell, que s’hi senten com a casa, poden veure el seu primer castell de 9 pisos de l’any, mentre que la Joves de Valls i la Jove de Tarragona busquen fer un pas enrere per poder fer-ne dos endavant al llarg d’aquest tram de temporada tan exigent. A més, cal tenir en compte que totes tres colles gaudeixen d’un pilar envejable, i seria espectacular veure tres espadats folrats com a colofó d’una gran trobada. Arriba l’agost, i això és sinònim d’importants diades al Camp de Tarragona i al Penedès, que trobaran a Llorenç la primera cita important del mes, i que s’acabaran amb el Catllar, l’Arboç i Sant Fèlix. 


Els Nens del Vendrell es presenten a l’agost amb les mateixes intencions que tenien la setmana passada, quan, per la diada de Santa Anna al Vendrell, van haver de desmuntar el 4 de 9 amb folre. En aquesta ocasió els objectius són els mateixos: plantar el primer 4 de 9 folrat de la temporada. Cal recordar que els Nens tan sols han descarregat aquest castell en una ocasió, a la diada de Santa Teresa de l’any passat. Però també és important remarcar que els vendrellencs senten Llorenç com una plaça pròpia, on l’any passat hi van descarregar el seu segon 3 de 9 amb folre de la història. La seva diada la completarien el 2 de 8 amb folre, el 5 de 8 i el pilar de 7 folrat, tots completats enguany. Amb tot descarregat, seria la seva millor actuació de la temporada.

 

Per la banda de la Jove de Tarragona, encara pensant en el cap de setmana passat, es podrien plantejar una diada «de futur». El castell de 9 morat sembla inamovible en una cita que completarien amb els castells de la gamma alta de 8. Es podrien veure castells molt poc habituals per part dels del Cós del Bou, com per exemple el segon 2 de 8 folrat i tot just el primer 3 de 8 amb l’agulla de la temporada. Com en les darreres diades, la Jove acabaria amb el pilar de mèrit. Es tracta, per tant, d’una diada amb la mirada posada en Sant Magí i amb previsions de futur, on algunes estructures es podrien veure d’un pis més al llarg d’aquest mes d’agost. 


I la Joves de Valls, amb ganes de més després de la gran diada de Firagost, podrien tornar a portar una diada de màxims. En cartera tenen els dos castells de la gamma bàsica de 9, completats junts per primer cop aquesta setmana. Però els vallencs podrien tornar a fer gala del seu pilar tot portant a Llorenç del Penedès els castells de 8 amb l’espadat al mig, així com el pilar de 7 amb folre que ja han descarregat dues vegades enguany. La Joves de Valls es prepara per un agost que podria veure el «passet més» en poc menys de dues setmanes i que tindria el seu punt culminant a finals de mes. Comentaris

envia el comentari