Els Minyons coronen el castell de deu pisos més matiner a la Festa Major de Terrassa

Els de la camisa malva signen una gran actuació a casa seva, mentre que la Jove de Tarragona carrega el 5 de 9 amb folre
Els Minyons han signat una gran actuació a principis de juliol, amb tres castells de gamma extra descarregats | Minyons de Terrassa

 

Mai abans s’havia vist un castell de deu en aquestes alçades de temporada. La Colla Vella el va intentar fa una setmana, per Sant Joan, però no va tenir èxit. Avui, els Minyons de Terrassa, l’han aconseguit coronar per la Festa Major de Sant Pere. Una diada que també ha deixat l’estrena del 4 de 8 dels Castellers de Terrassa, així com el primer 5 de 9 amb folre carregat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona.


La primera colla en actuar han estat els de la camisa blau turquesa. Sortida decidida dels Castellers de Terrassa, amb el 4 de 8. El carro gros s’ha bastit amb serenor, i amb molta seguretat. El primer castell de vuit de la temporada pels egarencs, descarregat amb molta solvència, sense massa patiment. En segona ronda, una nova estrena, el 2 de 7. El castell dels de la camisa blau turquesa s’ha carregat sense problemes. La descarregada ha hagut de ser defensada pel tronc, però amb tot, els de Joan Enric Pujol s’apunten un nou castell aquesta temporada. La colla demanava el 3 de 8, però finalment, l’última construcció dels egarencs ha estat el 7 de 7, el novè que descarreguen enguany, i que no els ha suposat cap problema.

 

Els Minyons entraven a plaça amb el record amarg del 5 de 9 amb folre carregat ahir per la vigília de festes. El crit de guerra dels de la camisa malva abans de muntar el peu del 3 de 10 amb folre i manilles en primera ronda, ha espantat tots els nervis i inseguretats possibles. El colós s’ha bastit amb bones mides, amb el tremolor típic d’un castell d’aquesta magnitud. Amb la carregada de l’estructura, els pisos intermedis han començat a patir. Quan tothom veia el 3 emmanillat descarregat, amb l'esforç del tronc i de les manilles quan la canalla ja era fora, el castell s’ha trencat. És la construcció de deu pisos més matinera de la història.

 

Els de la camisa malva han optat en segona ronda pel 2 de 9 amb folre i manilles. El castell s’ha tirat amunt al primer peu, i s’ha construït amb rapidesa. Tot just després de carregar-lo, el tronc i les manilles malves han començat a treballar de valent per descarregar-lo. Finalment, els Minyons han aconseguit completar el 2 emmanillat. És el primer castell de gamma extra que descarreguen els egarencs enguany, que ho han celebrat amb escreix.


En tercera ronda, els de Nani Matas demanaven a crits el 5 de 9 amb folre, però el seny ha fet acte de presència. Els de la camisa malva han volgut tornar a assaltar el 4 de 9 amb folre que els va quedar en intent a Cornellà. D’aquell intent verd de fa dues setmanes al que s’ha vist avui, hi ha hagut una diferència abismal. El 4 folrat dels Minyons s’ha bastit amb molta solvència, i no ha patit en cap moment. Primer 4 de 9 amb folre dels malves d’aquesta temporada, que ha precedit una nova estrena dels egarencs. El pilar de 8 amb folre i manilles ha estat l’última construcció de la colla. L’espadat s’ha carregat amb relativa facilitat, i durant la descarregada, la feina titànica de les manilles ha permès que el pilar emmanillat es completés. Magnífica diada d’uns Minyons de Terrassa amb tota una temporada de reptes al davant.

 

Els vuit autocars que han sortit aquest matí de Tarragona han estat el primer avís que avui la Colla Jove Xiquets de Tarragona anava a fer una gran diada a Terrassa. Abans d’atacar el gran objectiu, els d’Aleix Bordas han completat el 3 de 9 amb folre. El castell dels liles ha mostrat molt bones mides i s’ha bastit amb força rapidesa. És el quart 3 folrat de la temporada pels del Cós del Bou, estructura que cada cop que es veu a plaça transmet millors sensacions. La Jove ha continuat la diada amb el seu castell més emblemàtic, el 5 de 9 amb folre. La súper-catedral lila ha pujat amb un pèl de nerviosisme, i un tremolor que no ha acabat de controlar-se amb els dosos col·locats. Semblava que el castell patiria durant la descarregada, i així ha estat. Malgrat els esforços dels d’Aleix Bordas, quan els sisens del castell començaven a baixar, el 5 de 9 folrat s’ha trencat i ha quedat carregat.

 

Cop dur per la Jove, que malgrat tot, no ha afluixat. En tercera ronda ha descarregat el segon 4 de 9 amb folre de la temporada. El castell s’ha coronat amb solvència, i només ha patit a la sortida dels més petits, quan l’estructura s’ha tancat pels pisos superiors. Amb tot, els liles han aconseguit completar-lo. Els del Cós del Bou sumen una diada que, si bé ha tingut el regust negatiu d’una caiguda 5 de 9 amb folre que gairebé tenien descarregat, obre un mes de juliol de reptes ambiciosos pels tarragonins.Comentaris

envia el comentari