Els Castellers de la Il·lusió volen fer el seu primer castell de 6

La formació, nascuda a Valls, té com a filosofia la inclusió de persones discapacitades al món casteller
Imatge dels membres dels Castellers de la Il·lusió. | Castellers de la Il·lusió

 

Els Castellers de la Il·lusió, la colla vallenca que cerca la inclusió de persones amb discapacitat al món casteller, tenen un gran repte. Els de la camisa blava volen intentar, per primer cop en la seva història, el 3 de 6. Fins ara la colla havia assolit estructures inferiors, com el 2 de 5 o el 4 de 5. Aquest diumenge, 21 de maig a les 12 del migdia, la plaça del Titit de Valls podria ser testimoni d’un moment transcendental en la història d’aquesta atípica formació.


Els Castellers de la Il·lusió actuaran conjuntament amb els Vailets de Gelida i els Xiquets d’Alcover, i comptaran amb el suport de la Muixeranga de Vinaròs, que apadrina la diada. El cap de colla dels vallencs, Joaquin Murillo, assegura que fer el 3 de 6 «és factible, però també molt difícil donades les condicions de la nostra formació».

 

Alguns membres de tronc dels Castellers de la Il·lusió són persones discapacitades, i al pis de segons d’aquest 3 de 6 hi ha pujarà un noi paraplègic. «La nostra colla no té la tècnica que pot tenir una formació convencional» admet Murillo. Segons explica el cap de colla, «durant tota la setmana els castellers han estat nerviosos ençà que els hi vam dir l’objectiu de la diada».

 

Ja fa tres anys que els Castellers de la Il·lusió van néixer. Segons Murillo, «no sabíem on arribaria el projecte, però ara veiem que la cosa va en alça». Tant és així que fins i tot aquesta temporada la colla ha creat un grup de gralles pròpies, també amb la filosofia d’inclusió característica de la formació.


El dirigent dels vallencs explica que  «estem consolidats com a colla», tot i que lamenta que «hi ha gent que no ho veu així». En aquest sentit, Murillo creu que «les colles petites entenen millor la nostra filosofia de la inclusió» mentre que les formacions grans, assegura, «se centren més en la competició».

 

Malgrat tot, l’objectiu d’aquest cap de setmana és el que més importa. Pel cap de colla dels de la camisa blava «el castell de 6 és un dels grans objectius d’aquesta temporada. Només intentar-lo serà un èxit».Comentaris

envia el comentari