La Jove carrega el 4 de 8 amb l’agulla i descarrega el pilar de 6 a la Diada de l’Apadrinament

Els del Cós del Bou han reaccionat a la caiguda en una diada on també hi han completat el segon 5 de 8 lila de l’any
El 5 de 8 de la Colla Jove ha destacat per la seva execució, ràpida i segura, convertint-se en la segona catedral lila de la temporada | Colla Jove

 

El Cós del Bou de Tarragona ha acollit avui la primera Diada de l’Apadrinament, amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona com a amfitriona i padrina, i els Brivalls de Cornudella i els Castellers de Tortosa com a fillols. Una diada que ha deixat fins a dues estrenes per part dels de la camisa lila. L’actuació ha començat amb el 5 de 8 de la Jove de Tarragona. Una catedral executada a la perfecció, ràpida i segura. És el segon 5 de 8 que s’apunten els del Cós del Bou aquesta temporada. 


A la segona ronda ha arribat la primera estrena de la jornada, en forma de 4 de 8 amb l’agulla. El castell ha pujat amb els nervis típics de l’estrena, que s’han mantingut durant tota l’execució. Tot i carregar-se amb solvència, els dos pisos superiors s’han despenjat just quan l’enxaneta baixava, deixant el castell carregat. La caiguda del 4 amb l’agulla ha donat pas a un 3 de 8 perfecte que no ha patit en cap moment, i que ha servit com a prèvia al gran moment de la diada per la Jove. A la ronda de pilars, els del Cós del Bou han esvaït tots els dubtes possibles al voltant del pilar, descarregant el pilar de 6 per primer cop a la temporada. És la cinquena colla que l’assoleix enguany.

 

El cap de colla de la Jove de Tarragona, Aleix Bordas, s’ha mostrat satisfet «per les formes que ha mostrat el 5 de 8, utilitzant-lo com a castell de sortida», del qual ha assegurat que «ha sortit millor que el de la setmana passada a Porrera». Pel que fa al 4 de 8 amb l’agulla, Bordas ha lamentat la caiguda, ja que «el treball a l’assaig hi era, fa molt de temps que fem proves al local». Amb tot, el dirigent dels del Cós del Bou ha assegurat que  «psicològicament necessitàvem fer el pilar de 6, i així ha estat. És l’indicatiu de la feina feta a assaig».

 

Els Brivalls de Cornudella, amb la curiosa condició de ser alhora padrins i fillols de la Jove, han començat la diada descarregant un segur 3 de 6 amb l’agulla. A segona ronda, la indecisió de la canalla ha fet desmuntar el 3 de 6 quan l’enxaneta ja es trobava a l’esquena de dosos. La resposta dels de la camisa blava ha estat descarregar un 2 de 6 que s’ha hagut de treballar a la descarregada.


El cap de colla dels Brivalls, Ricard Obradors ‘Rabassó’, ha expressat la seva satisfacció pel resultat dels del Priorat a la diada. Pel que fa a l’intent desmuntat de 3 de 6, el dirigent brivall ha admès que «hem fet molts canvis a última hora, sobretot a canalla». Obradors ha assegurat que vol continuar treballant els castells de 6, a l’espera de poder fer el salt als 7 pisos en un futur, però ha apuntat que per això «cal arrossegar més gent a les diades i a l’assaig».

 

Per la seva banda, els Castellers de Tortosa arribaven a Tarragona amb l’objectiu de descarregar un cop més els tres castells de sis que porten sovintejant aquesta temporada. En primera ronda, els de les Terres de l’Ebre han completat sense problemes el 3 de 6, i en segona han atacat el 3 de 6 amb l’agulla. El castell s’ha bastit amb seguretat, però el pilar interior ha mostrat algun problema quan l’estructura del 3 encara no estava desmuntada. Amb tot, finalment, els tortosins l’han pogut descarregar. Els de la camisa grana han tancat l’actuació amb el 4 de 6, castell que, de nou, no els ha suposat cap problema.Comentaris

envia el comentari