Els Xiquets de Tarragona completen la seva primera clàssica de 8 de l'any

Els Castellers d'Andorra han intentat el primer 3 de 7 de la seva història, però no l'han pogut assolir
El 4 de 8 ratllat ha estat el primer que els Xiquets descarreguen enguany, i l'han acompanyat del 3 de 8 i el 2 de 7 | Arnau Curto

 

La plaça de l’Antic Escoxador de Tarragona ha gaudit aquest migdia de la diada de germanor entre els Xiquets de Tarragona, els Castellers d’Andorra i els Castellers de Vila-seca. Un dels principals atractius de la jornada no només han estat els castells de 8 dels matalassers, sinó també l’estrena del primer castell de 7 de la temporada dels vila-secans, i el primer intent de 3 de 7 de la història de la colla andorrana.


Els Xiquets de Tarragona han assolit la primera clàssica de 8 ratllada de la temporada que, alhora, ha deixat el primer carro gros matalasser de l’any. El 4 de 8 dels matalassers ha pujat amb seguretat, i tret d’un lleuger tremolic constant a la descarregada, l’han pogut completar sense problemes. En segon ronda els Xiquets han optat pel 3 de 8, castell que ja van estrenar per Sant Jordi i que l’han assolit amb molta solvència. L’útim castell dels del carrer Santa Anna ha estat el 2 de 7, que com el 4 han hagut de treballar una mica durant la descarregada.

 

El cap de colla dels Xiquets, Sergi Feijoo, s’ha mostrat satisfet amb l’actuació, i ha assegurat que el següent pas és «continuar treballant per a fer aquests castells amb total seguretat». La setmana que ve els matalassers actuen a Sants, i sobre la possibilitat d’una nova estrena, Feijoo ha admès que la temporada passada «vam assolir el 2 de 8 amb folre en aquella diada», però que tot i això «la prioritat és seguir treballant en la línia que portem, per aplomar al màxims els castells que tenim».


Els Xiquets de Vila-seca arribaven a Tarragona amb l’objectiu de descarregar-hi un castell de 7. En primera ronda els de la camisa blau cel han completat sense problemes el 3 de 6 amb l’agulla. En segona ronda arribava el 3 de 7, que han hagut de desmuntar per indecisió de la canalla després d’evidenciar-se problemes al pis de quarts. Per tancar la segona ronda, els del tarragonès han completat amb facilitat el 4 de 6, que ha servit com a preàmbul del 3 de 7 que els de Vila-seca tornarien a intentar en tercera ronda. Aquest cop sí, el 3 dels Xiquets s’ha pogut descarregar amb solvència, malgrat la lentitud de l’execució.

 

Marc Morales, cap de colla de la formació vila-secana, s’ha mostrat content per aquesta estrena dels castells de 7, malgrat que recorda que la temporada passada, en aquesta mateixa diada «hi vam completar la clàssica de 7». Per Morales, portar un castell de 7 a aquesta actuació era «el mínim» que la colla demanava. El dirigent dels de la camisa blava ha confessat que «estem tenint alguns problemes amb la canlla, ja que es van fent grans», però que tot i així,«els nous nens responen molt bé».

 

Els Castellers d’Andorra, per la seva banda, no han tingut l’actuació que esperaven. Després de descarregar un lent 2 de 6, a segona ronda encaraven el seu principal objectiu: el 3 de 7. El 3 dels andorrans ha hagut de desmuntar-se amb dosos colocats per indecisió dels més petits. Amb tot, els de la camisa burdeus no s’han rendit, i han tornat a provar-lo. Malauradament, aquest cop, el castell ha quedat en intent quan la canalla s’ha tornat a fer enrera en veure problemes al pis de quarts. Per tancar l’actuació, els andorrans han provat el 5 de 6, castell que ha quedat en intent desmuntat després que, amb acotxadors colocats, l’enxaneta s’hagi quedat a l’esquena de dosos durant vint segons. El desgast ha començat a notar-se en l’estructura, i finalment s’ha pres la decisió de desmuntar el castell.    

 

El cap de colla dels Castellers d’Andorra, Xavi Martínez, ha mostrat la seva decepció en veure com ha anat la diada, però tot i això assegura que «tornarem a intentar aquest 3 de 7». Això sí, admet que les condicions per a poder-lo portar a plaça «passen per poder reunir una pinya considerable per evitar tots els possibles accidents».Comentaris

envia el comentari