«Hem nascut castellers», la nova cançó dedicada a totes les colles

Es tracta de la primera cançó del nou disc del grup Porto Bello

 

El grup català Porto Bello ha publicat un tast del seu pròxim disc, es tracta de la cançó «Hem nascut castellers», un homenatge al fet casteller, els valors tradicionals que representen les colles i la cultura que els envolta. El videoclip mostra imatges de diverses retransmissions de diades castelleres, entre les quals destaquen especialment les escenes viscudes a l'últim Concurs de Castells, celebrat el passat mes d'octubre. A les imatges del videoclip hi apareixen diverses colles com ara els Capgrossos de Mataró, Castellers de Barcelona, Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers de Sabadell, Castellers de Sants, Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa, els Nens del Vendrell, els Xicots de Vilafranca, els Xiquets de Reus i els Xiquets de Tarragona.


La presentació de la cançó va acompanyada d'un text de dedicatòria i agraïments, que repassa les característiques castelleres que es destaquen més habitualment: «Aquesta cançó està dedicada a totes les castelleres i castellers que suen la camisa a cada plaça. Als que no volen saber de dolor, als que motiven, als que demanen un segon intent amb la camisa estripada i als petitons que eclipsen el sol... sou vosaltres la nostra font d'inspiració i de l'admiració neix aquesta cançó».

 

No és d'estranyar que en un moment en què el fet casteller es podria considerar fins i tot mediàtic per l'expectació i afició que arrossega, sorgeixin aquest tipus d'homenatges a la tradició. Escoltant la lletra de la cançó, a banda dels típics elogis als valors castellers, es pot sentir una referència a la darrera polèmica del Concurs de Castells, la presència dels Xiquets de Hangzhou a la jornada de dissabte, amb la frase «si no mira els xinos de qui s'han copiat».


«Hem nascut castellers»

 

Entrada a la plaça pilar caminant,
Grallers, la canalla i la colla botant
Mirades del públic que es deixa adornar
Pels colors de camises que avui suaran

 

Ho heu treballat, si
Ho heu assajat, si
Munteu la pinya tothom concentrat
Defensareu el castell que vulgueu
Sonen les gralles, us en sortireu

 

Sou l'orgull de la nostra nació
L'estendard català des de Xile al Japó
Gratacels impossibles de ciència-ficció
Construïts amb la força, equilibri i valor

 

Posem-li seny germà i el podrem descarregar
Dóna'm pit, dóna'm cor, dóna-ho tot
Fem vibrar l'afició

 

Molt més que un sentiment
Molt més que una passió
Hem nascut castellers per fer tremolar les places del món

 

El pom de dalt, eclipsa el sol
Són valents, decidits i ens fan sentir els nostres colors

 

300 anys d'història ens han avalat
Per ser patrimoni de la humanitat
Amb la gamma extra ho hem fet petar
Convertint tradició en la més gran obra d'art

 

No la torejem, no la dessagnem,
La bèstia indomable aquí la respectem
Els castells són molt més agosarats
Sinó mira els xinos de qui s'han copiatComentaris
QUINA MERDA DE LLETRA
De debò? Aquesta lletra l'ha escrit algú que vol fer un homenatge als castellers?? Quina merda de lletra que heu fet. 1) "des de Xile al Japó"... al Japó no hi ha castells, en tot cas serà a la Xina. 2) Entrada a la plaça (...) i la colla botant... botant abans de començar? 3) 300 anys d'història???? Seran 200 en tot cas!! 216 anys!!!! Animals!!!!!! 4) "sinó mira els xinos de qui s'han copiat". Copiat??? Igual que els de Xile!! Frase molt faltona, molt racista. 5) La bèstia indomable... tuf verd
4

envia el comentari