La Nit de Castells se celebrarà a Valls el proper dissabte 28 de gener

L'escenari serà, com els darrers anys, el Centre Cultural
Una de les edicions anteriors de la Nit de Castells. | Revista Castells

 

La Nit de Castells 2017 ja té data: serà dissabte 28 de gener al Centre Cultural de Valls i en retransmissió en directe a través de La Xarxa per a les televisions locals de Catalunya i pel canal 159 de Movistar +. La Nit incorpora en aquesta edició un premi més: a una campanya de comunicació, que se suma al catàleg de reconeixements ja existents.

 

  

 

 


L’onzena Nit de Castells tindrà onze premis diferents, que permetran reconèixer tant trajectòries i iniciatives continuades en el temps, com moments màgics de la darrera temporada. Els premis disposen de cinc jurats diferents: el Consell Assessor de la Revista Castells (integrat per dotze persones de diferent procedència i llarga trajectòria en els castells) atorga quatre premis: a la Trajectòria, a la Iniciativa social, a la Plaça de la temporada i L’aleta (a una acció relacionada amb la canalla); els cronistes castellers decidiran el Moment casteller de la temporada i la campanya de comunicació sobre castells més original i notòria; els presidents de les set colles que l’any passat van fer gamma extra atorgaran el premi a la Colla de la temporada i a la millor fotografia en la categoria professional; la Coordinadora de Colles Castelleres dóna el premi descarregat a una colla que s’hagi distingit per la seva seguretat sense renunciar a la progressió, mentre que la Direcció de la Revista Castells lliura el títol d’Ambaixador Castells. A més, hi ha un sisè jurat, que correspon a la votació popular a la fotografia de la temporada en el concurs convocat per la Revista Castells dilluns a través de la seva pàgina de Facebook.

 

La Nit de Castells preveu convocar més de 300 persones al Centre Cultural de Valls —km 0 dels castells—, en un auditori format per representants de les colles i la resta d’agents de l’univers casteller (institucions, organismes, patrocinadors, mitjans de comunicació…). Com l’any passat, la Nit serà retransmesa en directe per La Xarxa per a les televisions locals de Catalunya i, posteriorment, es podrà visualitzar a través del web.

 

La Nit és una iniciativa de la Revista Castells i està organitzada per aquesta publicació, per l’Ajuntament de Valls, La Xarxa de Comunicació Local i TAC 12. Enguany, farà deu anys de la primera celebració, també a Valls, i que va servir de marc de presentació de la campanya per a que els castells entressin a la llista del Patrimoni de la Humanitat, fita que es va assolir el novembre del 2010.
Comentaris

envia el comentari