La Joves se supera en una diada de Firagost que no somriu a la Vella

La Colla Vella descarrega el 5 de 9 amb folre, però no se'n surt amb els objectius de la jornada | La Colla Joves supera els seus registres i descarrega la primera tripleta de l'any i el pilar folrat
El 5 de 9 amb folre ha estat el castell més gran que ha vist la Plaça del Blat. | JAN MAGAROLAS

 

Encara amb la diada de Sant Joan a la memòria col·lectiva, la diada de la Firagost ha significat una nova cita de les colles vallenques. Les previsions de la Colla Joves s'han complert a la perfecció, però a la banda de la Colla Vella no han afavorit les intencions, tot i descarregar un castell de gamma extra. La diada, tot i allargar-se una mica més del compte, no ha fet marxar el públic entès i pacient de la plaça del Blat. 


La sortida de la Colla Vella ha estat una declaració d'intencions en tota regla. El 5 de 9 folrat és l'única construcció de gamma extra que els d'Albert Martínez, fins al moment, havien descarregat durant la temporada. I el d'avui s'ha mostrat amb bones mides fins a la carregada, quan la plaça del Blat ha esclatat d'eufòria, animant els rosats a repetir el Firagost de l'any passat. La supercatedral ha necessitat d'un esforç extra per ser descarregada, però quan sortien quints, la plaça ha reconegut la gesta i ha premiat els rosats amb un segon aplaudiment. Avui, gairebé vint-i-un anys després de completar la primera, la Colla Vella ha descarregat la vuitantena supercatedral de la història.

 

En segona ronda s'ha descartat l'assalt al castell de deu, ajornat, segur, per cites properes. Però els del Portal Nou no s'han conformat amb menys, i han volgut mostrar la feina feta a l'assaig. Un primer peu desmuntat del castell total ha precedit un intent desmuntat, just quan es col·locaven sisens i començava l'emoció del castell. Seguint el sistema de rondes vallenques, la Colla Vella ha tornat a intentar el 4 de 9 sense folre, amb el mateix resultat en el mateix moment i provocant la decepció de la plaça. Però evitant caigudes perilloses.


Reconeixent la dificultat del castell total, la Colla Vella ha estat prudent i ha optat per rebaixar les pretensions. Després d'un nou peu desmuntat, la Vella ha descarregat un 3 de 9 amb folre de tràmit, que hauria volgut ser d'un pis més. Però els rosats, àvids de novetats, han acabat decarregant el primer pilar de 7 folrat de la temporada. 

 

La Joves de Valls ha descarregat, per primer cop enguany, els cos castells de 9 en una diada | DIARICASTELLER.CAT

 

Els vermells han sortit de 3 de 9 amb folre. El quart de la temporada ha estat ràpid i serè en tot moment, i representava un valor segur per començar amb bon peu i plantejar-se més reptes. Tot seguit, el 4 de 9 amb folre ha pujat molt tranquil, i, en dibuixar-se la primera aleta de la temporada, s'ha iniciat una descarregada un pèl difícil, ja que ha anat perdent les mides. Amb la sortida dels quarts, s'han sentit els característics crits d'orgull de la Joves des de la seva pinya.

 

La tercera ronda ha estat de reafirmació pel de Francesc Ramon. Han escollit, per tancar les rondes de castells, el 4 de 8 amb el pilar. Després d'un peu desmuntat, el castell ha tirat amunt sense entretenir-se, clavant l'ascens del pilar i l'entrada de l'enxaneta. Tot i alguna faixa rebel, l'espadat s'ha descarregat sense cap mena de problema, demostrant l'assaig que hi ha al darrere. Es tracta del segon descarregat enguany. La Joves ha acabat la seva Firagost amb el segon pilar de 7 amb folre de la temporada i els crits d'euròfia de la seva afició.

 Comentaris

envia el comentari