Els Xiquets i la Vella completen una diada de rodatge

Entre ratllats i rosats, la plaça de Rei de Tarragona ha vist vuit castells amb canvis i estrenes
Els Xiquets de Tarragona han tingut fins a 10 estrenes de tronc en aquesta diada. | Arnau Curto

 

Diada de novetats. Els Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls han actuat aquesta tarda a la plaça del Rei de Tarragona en la que ha estat la primera diada de la temporada pels matalassers. Una actuació amb un format inusual de quatre rondes, ideal per a rodar estructures i castellers de cara a futures diades.


Els Xiquets de Tarragona han despenjat la camisa de l’armari amb l’estrena a plaça de seu nou cap de colla, Sergi Feijoo. Els matalassers tenien com a objectiu portar a plaça castells que impliquessin força gent de tronc i canalla, i així ho han fet. Els del carrer Santa Anna han descarregat el 5 de 7, el 7 de 7, el 4 de 7 amb l’agulla i el 4 de 7.

 

Uns Xiquets amb deu novetats en els seus castells. Els matalassers han donat el tret de sortida a una temporada que ha de servir als de Sergi Feijoo per a retrobar-se després d’una dura campanya l’any anterior. «Estem força contents. Més que els castells destaquem aquest debut de gent que no acostuma a pujar», explica Feijoo.

 

Els Xiquets descansen aquesta Setmana Santa a excepció d’una sortida comercial, on segons el cap de colla matalasser «aprofitarem per a dur castells petits que van molt bé per a rodar canalla». Feijoo assegura que un cop passi Setmana Santa, els Xiquets tornaran a apretar l’accelerador «per estrenar els castells de 8 pels volts de Sant Jordi».


La Vella torna a fer la clàssica de 8 i afegeix el 5 de 7

Pel que fa la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els de la camisa rosada continuen donant corda als castells de 8, i han descarregat la mateixa actuació que van realitzar la setmana passada a Altafulla. Els d’Albert Martínez han assolit el 2 de 7, el 3 de 8 i el 4 de 8, i han aprofitat la quarta ronda per a completar el 5 de 7.

 

Una actuació útil pels de la camisa rosada per a estrenar castellers i fer proves de cara a reptes superiors. El cap de colla de la Vella, Albert Martínez, ha assegurat que «poder fer quatre castells en aquestes alçades de temporada va bé, perquè és ara quan pots fer aquestes coses». El cap de colla rosat explica que les estrenes «fan calaix per a futures diades importants».

 

Passat Setmana Santa, la Vella torna a la feina per preparar la pròxima diada a Sitges, i treballar per a posar a punt els castells de 9. Martínez, però, no té pressa, i assegura que «de moment estem treballant els castells de 8, i els de 9 arribaran quan hagin d’arribar. Com més aviat millor, però sense pressa».Comentaris

envia el comentari