Quatre colles castelleres actuaran al «Gran Concert per a les Persones Refugiades»

La cita solidària es farà a Barcelona el proper 11 de febrer
La Jove de Tarragona serà una de les quatre colles que participarà al concert. | Gerard Martí

 

Els Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls actuaran el proper 11 de febrer al Gran Concert per a les Persones Refugiades que avui s'ha presentat i que tindrà lloc al Palau Sant Jordi de la capital del país. Caldrà veure en els propers dies de quina manera es concreta la participació de les quatre colles en l'espectacle.  Amb la direcció artística de la Fura dels Baus, la campanya «Casa Nostra Casa Vostra» fa setmanes que treballa per completar un espectacle que en forma de relat sobre el periple que passen les persones refugiades, reunirà més de 50 artistes i oferirà dues hores de música.


Txarango, Joan Dausà, Marina Rossell, Cheb Balowsky, Lax'n'Busto, Anna Roig o Andrea Motis són alguns dels noms que s'han donat a conèixer aquest dimecres i que se sumen als ja coneguts, Antonio Orozco, Manolo García, Lluís Llach, Sílvia Bel, Macaco o Sílvia Pérez Cruz.

 

De moment, a un mes de la cita, ja n'han venut més de 5.000 entrades, més d'un terç de l'aforament disponible, i confien que la publicació del cartell, aquest dimecres, acceleri la venda de tiquets. Així ho ha explicat Ruben Wagensberg, un dels impulsors de la campanya «Casa Nostra, casa vostra», que no descarta incorporacions «sorprenents» al cartell les properes setmanes. Ha destacat que el concert no serà un seguit d'actuacions musicals sinó que tindrà un «relat» a través de les lletres de les cançons. Wagensberg ha especificat que s'intentarà explicar la història d'una persona que ha de fugir «de manera forçada» i ha de fer un trajecte dur. Per això, divideix el concert en tres blocs, les causes, el trajecte i la vida aturada, que assegura que pateixen aquestes persones, fins i tot quan porten anys establerts a una ciutat com pot ser Barcelona. 

 

L'espectacle té la Fura dels Baus a la direcció artística, i tal i com ha explicat Carlus Padrissa, es crearà un decorat amb «escenografies moleculars» amb 36 globus que funcionaran com petits nuclis que es mouran per la coral Càrmina i l'orquestra Simfònica de l'ESMUC. D'aquesta manera, assegura Padrissa, es representarà la terra d'acollida que vol ser Catalunya. 
Comentaris
De la jove
Doncs no em sembla bé! Primer de tot, la decisió d'afegir-se al manifest hauria hagut de passar per assemblea i no s'ha fet. Una colla castellera s'ha de dedicar als castells i no a actes que no pertanyen a la cultura catalana!
2

envia el comentari