Possibles estrenes i gamma alta de 8 al XXè Aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia

Els graciencs actuaran amb la Jove de Tarragona, els Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell, que podrien portar les seves millors construccions
Els de la camisa blava podrien portar els dos castells bàsics de 8 i el 7 de 8. | Castellers de la Vila de Gràcia

 

Els Castellers de la Vila de Gràcia celebren el seu XXè aniversari amb una diada on estaran acompanyats de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell. La diada serà aquest diumenge 21, a les 12, a la plaça de la Vila de Gràcia. Els graciencs volen estrenar la segona dècada de vida completant els dos castells de bàsics de 8 i acompanyant-lo de 7 de 8.


El cap de colla dels de la camisa blava, Oriol Vilajosana, explica que avancen a poc a poc i a pas ferm, i que l’objectiu principal de la temporada és descarregar els dos castells bàsics de 9 i el 5 de 8. «Si podem completar un castell de 9 abans de marxar de vacances (10 de juliol), seria perfecte» assegura el dirigent gracienc, que afegeix que malgrat tot «no em fa perdre la son, i arribarà quan hagi d’arribar».

 

Pel que fa a la Jove de Tarragona, els de la camisa lila arriben a Gràcia després d’estrenar dos castells en una diada. El 4 de 8 amb l’agulla, que va quedar carregat, i el pilar de 6 que van completar. El cap de colla dels del Cós del Bou, Aleix Bordas, no ha destacat quins castells podria portar la Jove aquest diumenge, tot i que admet que el treball que s’està fent al local «és de màxims, perquè la colla estigui preparada per tot». Bordas, però, apunta que no volen córrer cap risc i afegeix que «no importa només el què fem, sinó també les sensacions que transmetem». La gamma alta de 8 podria ser la protagonista de la Jove de Tarragona.


Els Capgrossos de Mataró van estrenar la clàssica de 8 la setmana passada després de diverses actuacions alternant el 3 de 8, el 4 de 8 i el 2 de 7, però sense aconseguir descarregar-los junts en una mateixa jornada. Els de Cugat Comas, que aquesta setmana tenen doblet de diades, a Gràcia diumenge i a Terrassa dissabte, podrien tenir en els castells de 8 la base de la seva actuació, que podrien completar amb un «pas més», previsiblement amb la gamma alta de 8.

 

Els Nens del Vendrell, per la seva banda, apunten alt per l’aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia. Segons el cap de colla dels del Baix Penedès, Pere Rovira, «estem treballant a l’assaig per a portar el 2 de 8 amb folre a la Vila de Gràcia». El 2 de 7 dels Nens ha mostrat molt bones formes en aquest inici de temporada, però amb tot, Rovira assegura que «manca l’assaig de divendres per a perfilar detalls», i que «si no el fem a Gràcia, el podríem tenir la setmana següent pel nostre aniversari al Vendrell». L’actuació dels Nens es podria completar amb el 3 de 8 i el 4 de 8.Comentaris

envia el comentari