Mor Joan Roca i Ortiga, primer president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

Conegut com Joan de Ca Dolçures, l’històric casteller dels de la camisa rosada ha finat a l’edat de 87 anys
Casteller amb camisa des dels anys 60, Roca va ser un membre actiu en la vida de la Colla Vella | Colla Vella

 

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha comunicat aquest matí la defunció de Joan Roca i Ortiga (Joan de Ca Dolçures) a l’edat de 87 anys. Roca va ser el primer president de la història de la colla vallenca en convertir-se en entitat l’any 1970. El difunt ex-president es converteix en casteller amb camisa a la primera meitat dels anys seixanta, a partir dels Concursos de Can Jorba. Roca sempre va ocupar la posició a la pinya, especialment de lateral i de peu de crossa en els dels primers castells folrats.


Tal i com explica el comunicat de la colla vallenca, «El 1970 va ser el primer president de l’entitat, acabada de constituir com a tal, i de 1972 fins a 1976 va ser-ne el vicepresident. La vinculació de la família Roca a la Colla Vella ha estat primordial, ja que tres dels seus quatre fills i dos dels néts són membres actius de la Colla».

 

En la carta, l’entitat explica que «Joan Roca va ser una persona que va col·laborar amb qualsevol iniciativa de la Colla, sempre que se li va demanar. Un home de caràcter seriós i discret, però amb qui la Colla Vella sabia que sempre hi podia confiar cegament. Una de les particularitats que demostren aquesta implicació familiar és que durant molts anys, a la tarda del dia de Sant Joan, el que ara es coneix com ‘El tomb al poble’, sempre es feien castells davant la botiga de Ca Dolçures i en Joan hi parava un castell de sis a segons o el pilar de quatre. Actualment, des de la recuperació d’aquest tomb, el carrer de la Cort 11 és un punt obligat on sempre s’hi fa un castell. A més, durant cada dia de les Decennals de 2011, la Colla Vella va organitzar una exposició historiogràfica a la mateixa botiga de Ca Dolçures».
Comentaris

envia el comentari