Més d'una vintena de colles celebren aniversaris «rodons» aquest 2017

Diverses formacions bufaran espelmes d'aniversaris acabats en cinc o en zero
Els Bordegassos de Vilanova celebren enguany 45 anys. | Rodrigo Sicilia. 

 

Enguany són més de vint les colles castelleres que bufaran espelmes per celebrar que fan aniversaris en múltiple de cinc, és a dir, acabats en zero o en cinc. El gruix més destacat de colles són les que van néixer el 2012, en ple boom: n'hi ha vuit, doncs, que enguany fan cinc anys. Es tracta dels Encantats de Begues, els Esperxats de l'Estany, los Xics Caleros, els Pallagos del Conflent, els Vailets de l'Empordà, els Carallots —la colla castellera de Sant Vicenç dels Horts—, els Xiquets d'Alcover i els meteòrics Castellers de Berga, que ja han fet l'aleta als vuit pisos. A aquest contingent de colles cal afegir que els Castellers de Viladecans van celebrar la seva assemblea constituent el desembre de 2012, però que no van fer el seu primer castell de sis fins el 2013.


Els Margeners de Guissona, nascuts el 2007, celebraran el seu desè aniversari; al costat de l'única colla universitària que estarà d'enhorabona per aquest motiu: els Pataquers de la Universitat Rovira i Virgili. Serà el quinzè aniversari dels Castellers de la Sagrada Família i els Matossers de Molins de Rei, a més dels Xerrics d'Olot i els Angelets del Vallespir —aquestes dues darreres formacions fundades el 2001, però presentades el 2002—. També el 2017 se celebren els quinze anys de la represa dels Minyons de l'Arboç.

 

Tot i que la seva primera actuació va ser la temporada 1998, els Sagals d'Osona celebraran aquest 2017 els seus primers vint anys d'existència. Coincideixen en data amb els Castellers del Riberal i els Al·lots de Llevant. També destaquen els Castellers de la Vila de Gràcia: tot i que van fer el primer assaig a finals de 1996, enguany celebraran les dues dècades d'existència. Un parell més de formacions sumen un quart de segle. Celebren 25 anys els Castellers de Santa Coloma i els de Mollet, fundats en l'any olímpic de Barcelona.

 

Les tres colles més veteranes que bufaran espelmes seran, d'entrada, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Castelldefels, que fan 35 anys. En sumen 45, acostant-se ja al mig segle, els històrics Bordegassos de Vilanova.
Comentaris
castellera
Quina notícia de merda és aquesta? Si us plau, fem periodisme de qualitat, no periodisme del fet casteller "perquè sí".
2

envia el comentari