Mery Mañané: «El fet diferencial de Màrtirs és el convenciment amb el qual la colla va a plaça»

Els Castellers de Barcelona marxen de vacances després d’haver pogut ajuntar el 3 i el 4 de 9 amb folre a l’actuació de Màrtirs Street
Detall del 4d9f que van descarregar dissabte els Castellers de Barcelona. | Castellers de Barcelona.

 

Els Castellers de Barcelona acaben el primer tram de temporada amb bona part dels objectius assolits igualant els seus millors registres en castells de 9 abans de vacances, que es troben en quatre castells de 9 descarregats. La seva cap de colla, Mery Mañané, creu que «en global els registres són molt bons» i valora molt positivament haver pogut fer dos cops el 4 de 9 amb folre. L’altra nota positiva d’aquests primers mesos és la consolidació del 5 de 8, on hi han pogut introduir diversos canvis, i haver recuperat el 2 de 8 amb folre. Els barcelonins, però, tal i com admet Mañané han caigut «més cops dels que voldríem», especialment en el 3 de 9 amb folre del qual en van fer dos intents que van cedir amb sisens col·locats. Tot i això creu que «al final hem sabut redreçar la situació» i es mostra satisfeta d’aquest primer tram.

 


El gran objectiu d’aquests primers mesos de temporada era ajuntar tant el 3 com el 4 de 9 amb folre en una sola actuació. Aquests van arribar el dissabte a la diada de Màrtirs Street a Vilafranca, un plaça que porta molts bons records als barcelonins. Mañané no pensa que «que sigui un tema de si la plaça és màgica sinó que el fet diferencial és l’actitud i el convenciment amb el qual la colla va a plaça». Un convenciment que creu que els va ajudar a defensar tant el 3 com el 4 i que «si això ho féssim a totes les places cauríem molt menys».

 

Sobre apreciacions al voltant del poc volum de les seves pinyes, Mañané ha volgut manifestar que «sempre mirem moltíssim que tinguem els mínims per fer una bona soca i amb quines colles actuem i no trepitjar ningú de fora». D’aquesta forma, creu que els defectes que hi podria haver a la soca d’aquest cap de setmana es van solucionar amb l’ajuda dels Xicots de Vilafranca.

 

De cara al segon tram, Mery Mañané assegura que «l’objectiu és consolidar els castells de nou i estar molt tranquils en aquesta gamma per poder créixer després». De la mateixa forma, però, els barcelonins també treballen diversos castells. Un d’ells, el 9 de 8, ja el van descarregar en quatre ocasions entre el 2014 i 2015 és el que es troba en millor posició. Alhora, segueixen realitzant proves en castells inèdits pels de Barcelona com son el 4 de 9 net i el 3 de 8 aixecat per sota. Pel que fa al «castell total» Mañané admet que «no li hem pogut donar la regularitat a assaig que ens hauria agradat». Durant les últimes setmanes els vermells també han recuperat el 3 de 7 per sota, castell que han tornat a treballar aquest any «de cara a objectius superiors». Tots dos castells, però, afirma que no són un objectiu per a aquest any. 
Comentaris

envia el comentari