Les Roquetes tindrà una nova colla castellera

Els Agosarats de les Roquetes, que vestiran camisa verda, serà la segona formació del municipi del Garraf
Els Agosarats, sense local propi, reuneixen una trentena de castellers als seus assajos | Agosarats de Les Roquetes

 

El món casteller no deixa de créixer en alçada, però sembla que tampoc atura el seu creixement en horitzontal. Després d’arribar al centenar de colles castelleres, encara hi ha localitats que s’animen i en projecten de noves. És el cas de Les Roquetes, municipi que veurà néixer la seva segona colla, els Agosarats.


La formació, que lluirà el color verd a la camisa, compartirà localitat amb els Castellers de les Roquetes, que van veure la llum fa sis anys.  De fet, la nova colla és una escissió de la formació primigènia del municipi, sorgida arran de discrepàncies tècniques i socials. Segons explica el tresorer dels Agosarats, Eliseu Blanch, la colla neix «en una localitat sense tradició castellera, i per aquest fet serà difícil créixer».

 

Amb tot, Blanch explica que van aconseguir reunir 30 persones a la reunió fundacional dels Agosarats, dels quals una vintena participen als assajos de la formació, que fan començar fa un mes. «Ho tindrem difícil», assegura el tresorer, «però el nostre nom el vam triar perquè sabíem que no seria fàcil».


La colla neix com un projecte lligat a la creació d’activitats d’esplai, de casal d’estiu i d’integració amb altres entitats de les Roquetes. «De fet, la nostra camisa verda, vol ser un homenatge a la festa major de la localitat, que té el verd com a color característic», assegura Blanch.  Malgrat això, sembla que a l’Ajuntament municipal no li fa gaire gràcia que hi hagi una segona colla a Les Roquetes. «Ens van negar un lloc per assajar», explica el tresorer dels Agosarats, que assegura que «ens han posat problemes per a desenvolupar la nostra activitat».

 

Amb tot, la nova colla està tramitant la seva alta al registre d’entitats de Les Roquetes, i ha iniciat les converses pertinents amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya per establir-se com a formació.Comentaris

envia el comentari