L'Associació d'Amics de la Colla Jove presenta la col·lecció Personatges Castellers

Les obres recollides tindran com a objectiu donar a conèixer figures rellevants de la història dels castells
El protagonista del conte va descarregar, al pis de segons, el 4 de 9 sense folre a la plaça de les Cols l'any 1881. | AACJ

 

L’Associació d’Amics de la Colla Jove (AACJ), amb la col·laboració d’Insitu Comunica, presentarà aquest dijous el conte infantil 'L'Esperidió', el primer volum d’una nova col·lecció, Personatges Castellers. Les obres recollides, de caràcter infantil, tindran com a objectiu donar a conèixer els personatges més rellevants de la història dels castells de forma atractiva i pedagògica. Així, es pretén reconèixer la transcendència dels il·lustres personatges i destacar-ne els motius pels quals van esdevenir referents per a les seves colles.


El primer conte farà referència al casteller tarragoní Jaume Tarragó i Plana, «l’Esperidió». Conegut per la seva fortalesa i personalitat caristmàtica, Tarragó va passar a la història en descarregar amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls el 4 de 9 sense folre al pis de segons. Ho va fer en el marc de les festes de Santa Tecla del 1881 a la plaça de les Cols de Tarragona.

 

El conte incorpora textos de la coneguda activista cultural i presidenta de l’Associació Professional i Estudiosos en Llengua Catalana (APELLC), Anna Gispert i Magaroles. Les il·lustracions són obra del dissenyador Eduard Polo. La presentació es durà a terme el dijous 6 d’abril a les set del vespre a l’edifici de l’Antiga Audiència de Tarragona, ubicat a la plaça del Pallol.
Comentaris

envia el comentari