L'Arboç veu estrenes i castells de 9 en una diada a sis bandes

Sants i Joves hi porten els castells de 9 pisos | Jove de Tarragona i Bordegassos hi completen la gamma de 8 | Minyons i Jove de Sitges hi fan la gamma de 7
El 3 de 9 amb folre dels Castellers de Sants a l'Arboç.
El 3 de 9 amb folre dels Castellers de Sants a l'Arboç. | Guillem Andrés

 

Aquest cap de setmana els Minyons de l'Arboç han celebrat els quinze anys de la seva represa, amb una gran diada a sis bandes que ha concentrat a la població del Baix Penedès els Castellers de Sants, la Joves de Valls, la Jove de Tarragona, els Bordegassos de Vilanova, la Jove de Sitges i els mateixos Minyons de l'Arboç. S'hi han vist diversos castells de 9 i algunes estrenes, en una diada que ha durat sorprenentment poc: 2 hores i quart han estat suficients per l'actuació completa de les sis colles. 


La colla que ha portat els dos castells de 9, i que ho ha fet des de més lluny, son els borinots. Els Castellers de Sants han començat la seva diada amb un 3 de 9 amb folre que s'ha mostrat estable des del principi però que ha tingut certs problemes per descarregar-se. La feina del folre s'ha traslladat al tronc i han hagut de suar per descarregar-lo, però han donat pas a un bon 4 de 9 amb folre a la segona ronda, fent així el quart doblet de 9 del curs. Pel 2 de 8 amb folre s'hi han col·locat unes manilles enlloc del folre, ja que els borinots tenen intencions de pujar-lo un pis de cara a la setmana vinent. 

 

La Colla Joves ha pantat el 3 de 9 amb folre a l'Arboç.
La Colla Joves ha pantat el 3 de 9 amb folre a l'Arboç. | Guillem Andrés

 

La Colla Joves Xiquets de Valls ha començat la seva participació a la diada de l'Arboç amb un castell que ja comença a ser la seva insígnia aquest any, el 3 de 8 amb el pilar s'ha mostrat lent però aplomat, i una mica obert a terços. Els vallencs el voldran posar damunt d'un folre ben aviat. El castell de 9 dels vermells, el 3d9f, s'ha vist molt lent i treballat amb l'entrada de l'acotxador, però s'han apuntat el dotzè d'enguany, per tancar les rondes de castells amb l'estrena del 5 de 8, del qual tan sols en tenien un intent desmuntat per Sant Joan. Com era d'esperar, han acabat amb un pilar de 7 folrat descarregat amb solvència. 


La catedral de la Colla Jove de Tarragona.
La catedral de la Colla Jove de Tarragona. | Guillem Andrés

 

La Jove de Tarragona s'ha presentat a l'Arboç després de la diada del dia anterior a Reus, on havien completat el 5d9f. Aquest diumenge han escollit el 5 de 8 en primera ronda, que els morats el fan de memòria i molt ràpid. Al 4 de 8 de la segona ronda han pujat els segons, terços i quarts de l'hipotètic 4 de 9 sense folre que els tarragonins voldrien intentar la setamana vinent al Vendrell. Han tancat amb un 3 de 8 molt tranquil i de pur tràmit i amb un nou pilar de 6, després que el dia anterior a Reus el completessin amb un pis més.

 

El primer 2 de 8 amb folre de l'any dels Bordegassos.
El primer 2 de 8 amb folre de l'any dels Bordegassos. | Guillem Andrés

 

Els Bordegassos de Vilanova tenien a l'Arboç una diada de reafirmació. L'intent desmuntat de 4 de 8 de l'inici, per indecisió de l'aixecador, no ha impedit que el descarreguessin a continuació, tancat dels pisos superiors i amb un tremolí constant. El 2 de 8 amb folre s'ha estrenat per la porta gran, un pèl remenat i amb moments crítics però amb una descarregada èpica. Era el moment, i els groc terrós han escollit el 5 de 8 com un cop d'autoritat, però la lentitud i el nerviosisme han aportat prudència i la catedral s'ha desmuntat. El 3 de 8 final ha tancat la seva participació a la veïna població de l'Arboç. 

 

4 de 7 amb l'agulla de la Jove de Sitges.
4 de 7 amb l'agulla de la Jove de Sitges. | Guillem Andrés

 

La Jove de Sitges ha completat una diada sencera de castells de 7, que han començat amb un bon 4 de 7 amb l'agulla, el desè de l'any. Han seguit amb el sisè 5 de 7 i han tancat amb un 4 de 7 amb vistes al que podria ser un nou intent de 4 de 8. I els de l'aniversari, els orgullosos Minyons de l'Arboç, que també han completat una diada amb castells de 7: el 2 de 6 de l'inici ha donat pas al 3 de 7 i al 4 de 7, ja que finalment han descartat l'assalt al 5 de 7 que tenien previst. Comentaris

envia el comentari