L'Arboç espera castells de 9 i l'estrena de la td8f dels Bordegassos

Sants i Joves volen seguir rodant castells de 9 / Jove vol tenir una actuació tranquil·la / Bordegassos es planteja fer la primera td8f de l'any / Jove de Sitges i Minyons tindran una actuació de castells de 7
Els Bordegassos voldran intentar la primera torre de 8 folrada.
Els Bordegassos voldran intentar la primera torre de 8 folrada. | DiariCasteller.cat

 

Els Castellers de Sants encaren l'últim mes i mig de temporada amb ganes de tornar a la gamma extra. Aquest diumenge, per tant, la intenció dels Borinots és seguir rodant tant el 3 com el 4 de 9 amb folre. El tercer castell dels santsencs seria el 2 de 8 amb folre, ja que segons Pere Camprovin, el cap de colla, «és un castell que en fem molts a assaig però pocs a plaça i que també està bé fer-lo a plaça com a prova del 2d9fm». Precisament la torre emmanillada és l'objectiu dels borinots per la setmana vinent per la seva diada, de la qual ja n'han fet bones proves. Tot i això, segons Camprovin, «el que ens falta és ser el gruix necessari la setmana que ve per posar-hi sisens una o dues vegades i validar el castell per portar-lo a plaça».


Després de l'espectacular actuació de la Diada Nacional, la Joves de Valls ha acumulat dues diades sense castells de 9. És per això que Francesc Ramon, el cap de colla dels vermells, comenta que «en no haver fet cap castell de 9 durant dues setmanes ens obliga a fer-los a l'Arboç» tot i que també creu que «potser no arribem amb el llistó que prevèiem perquè tenim feina endarrerida». D'aquesta forma els del carrer d'en Gassó segur que hi plantaran el 3de9f i molt possiblement l'acompanyarien amb un castell de vuit amb agulla i el primer 5de8 de l'any. De cara a l'actuació del Vendrell, Ramon confirma que «voldríem fer l'actuació que ens va quedar a mitges a Sant Fèlix» que té el 2de9fm, 2de8sf i pde8fm com a màxims objectius.

 

La Jove de Tarragona arribarà a l'Arboç després de l'actuació del Mercadal de Reus on es plantegen els seus castells màxims. És per això que per diumenge es plantegen una actuació tranquil·la que es mouria entre el 4 de 8, el 9 de 7 i un altre castell de vuit. El carro gros, però, serà una prova més de cara a un possible intent de 4 de 9 sense folre en les darreres setmanes de temporada. En especial els tarragonins tenen marcada l'actuació del Vendrell on el cap de colla, Aleix Bordas, confirma que «segur que anirem a màxims i acabar la temporada amb bones sensacions».


Els Bordegassos de Vilanova han aconseguit trobar aquest any una dinàmica positiva amb els castells bàsics de vuit que els ha permès consolidar-los. Aquest diumenge, a més, podrien fer un pas endavant i encarar la primera torre de 8 amb folre de la temporada. El seu cap de colla, Marcel·lí Ferrer creu que «els últims assajos han anat molt bé i li tenim confiança a la torre i només falta acabar de fer les darreres proves» que faran aquest mateix dissabte en un assaig especial. Ferrer també creu que «en aquestes passades temporades hem fet alguna td8f esporàdica però no hem tingut una continuïtat», de la qual creu que n'han fet el primer pas en haver pogut repetir forces vegades tant el 3 com el 4 de 8.

 

La Jove de Sitges continua en el camí d'anar rodant castells de la gamma alta de 7 per fer el salt definitiu en les últimes actuacions on voldrien fer el 2 de 7 i el 4 de 8. Aquest diumenge, per tant, el programa de castells es mourà entre el 5d7, 4d7a i un altre castell de 7. La temporada, de moment, els ha somrigut bastant amb el carro gros més matiner tot i que Marc Yll, el cap de colla, també afirma que «després ens ha costat moure la gent que no ens ha permès repetir el 4de8 que és el que volíem fer». Als del Garraf encara els queden dues actuacions, a Sant Pere de Ribes i a casa seva per la diada, on entre l'evolució dels castells i la mobilització acabaran de decidir on si avancen els objectius o els deixen per l'última actuació de l'any.

 

Els Minyons de l'Arboç compten amb una actuació de nivell a casa en la qual volen aprofitar per fer els seus màxims castells. D'aquesta forma el 3 i el 4 de 7 estan assegurats i el 5 de 7 també podria completar el programa de castells. Els Minyons han tingut una temporada on segons el propi cap de colla, Carlos Camacho, «va costar agafar el rodatge i portar els castells de 7 a plaça per diversos canvis de peces». Tot i això els vermells volen commemorar els 15 anys de la represa de la colla amb un final de temporada recuperant els castells de la gamma mitja de 7.
 Comentaris

envia el comentari