La llista de tots els premiats a la Nit de Castells 2017

En total, la gala celebrada a Valls ha repartit una dotzena de guardons
Pere Gassó, premi a la trajectòria castellera. | Nit de Castells

 

La Nit de Castells 2017 s'ha celebrat aquest 28 de gener al vespre a Valls. L'acte, que ha presentat el periodista Carles Cortés, ha servit per premiar diversos aspectes del món casteller, però també per rememorar els millors moments de la temporada 2016. Tot seguit trobareu els vencedors de cadascun dels dotze premis que s'han repartit avui:

 

Premi a la trajectòria

A Pere Gassó, casteller dels Bordegassos de Vilanova des dels seus inicis, per continuar sent un membre actiu de la colla, implicat en les tasques de gestió i constant en la seva participació durant més de 40 anys.

 

Reconeix una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per la seva sòlida i activa trajectòria fent castells. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.


Premi a la iniciativa social

Al JOVErd, la iniciativa impulsada pels Castellers de Vilafranca per difondre els castells entre els joves de l’Alt Penedès, per haver constituït una enginyosa eina de participació i recepció de futurs castellers, i que ja ha estat adoptada per altres colles.

 

Reconeix una pràctica en el món casteller que ha destacat positivament pel seu impacte social. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.

 

La Plaça de la temporada

A la Plaça de la Font de Tarragona, per la dimensió que ha assolit, gràcies a la diada del Primer diumenge de Festes per Santa Tecla, que se suma a una dilatada i fidel història amb els castells des de 1863.

 

Reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d’una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.


L’aleta

Al projecte Jo sóc valent, dels Nens del Vendrell, perquè abraça els elements tècnics, emocionals, de compromís i de pertinença a una colla castellera. 

 

Distingeix la millor acció formativa en relació amb la canalla d’una colla durant la temporada anterior, en qualsevol dels següents aspectes: tècnic/casteller, social, relacional, educatiu, psicològic o de prevenció. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.

 

Premi Ambaixador de Castells

Al vídeo viral de RedBull TV, del Concurs de Castells —produït per La Xarxa de Comunicació Local—, que ha tingut 70 milions de visites, per la dimensió mundial que ha aportat als castells.

 

Reconeix una persona o institució que sense formar part del món casteller s’ha distingit per difondre els castells més enllà del seu àmbit natural. Atorgat per la Revista Castells.

 

Colla de la temporada

Als Xiquets de Hangzhou, per la seva espectacular progressió, que els ha dut de fer castells de 7 a descarregar el 3de9 amb folre en una temporada.

 

Distingeix una colla que no és de gamma extra que, a criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f la darrera temporada: Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa.

 

Moment casteller de la temporada.

Als cinc dies compresos entre la Festa Major de Vilanova i la Firagost, en què els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella van descarregar els seus primers 3de10 amb folre i manilles d’una temporada marcada pel frec a frec entre les dues colles. Cinc dies que, en la gesticulació i estratègia de totes dues colles, són coneguts com la Setmana del retrovisor. 

 

Premia un castell realitzat la temporada anterior, que, per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial. Atorgat per cronistes castellers.

 

Premi Descarregat

A la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, per la seva notable progressió en la primera temporada en què han aconseguit fer folres i havent registrat una única caiguda.

 

Distingeix la/es colla/es que s’hagin destacat per la seva seguretat, alhora que en els seus registres i ambició. Atorgat per la CCCC.

 

Premi a una campanya de comunicació 

A la campanya Entre tots, pugem, de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, plantejada per preparar el seu primer pilar de 7 amb folre, pel seu enginyós plantejament i acurada realització.

 

Premia una campanya de comunicació de la temporada passada realitzada per una colla, o una empresa que tracti sobre castells, i que hagi destacat per la seva originalitat, creativitat i notorietat. Atorgat per cronistes castellers.

 

Premi Especial Nit de Castells 2017

A la iniciativa Pinya a l’antiga, dels Castellers de Sants, pel caràcter innovador en la protecció dels components de la pinya, que ja ha aportat els seus primers resultats positius.

 

Premia un esdeveniment, acció o iniciativa que tingui una repercussió directa significativa i rellevant en l’univers casteller. Atorgat per la Revista Castells.

 

Premis de fotografia, patrocinats per Repsol

 

1. Categoria professional

Gemma Soldevila (primera), Laia Solanellas (segona), Josep Pont (tercer), Joan Figueras (quart) Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f la darrera temporada.

 

2. Categoria popular

Marc Castellà (primer), Lins Griñó (segona), Lídia Gutiérrez (tercera) a través d’un concurs a la pàgina de Facebook de la Revista Castells.

 

Premis Baròmetre Casteller, patrocinats per Estrella Damm

Colles que han pujat de 6 a 7: Colla Castellera Bous de la Bisbal i Colla Castellera de La Gavarresa. Colles que han pujat de 7 a 8: Al·lots de Llevant, Castellers de Badalona i Xiquets de Hangzhou. Colles que han pujat de 8 a 9: Xicots de Vilafranca i Xiquets de Hangzhou

 

Premia les colles que han pujat un pis el seu nivell històric.Comentaris

envia el comentari