La Jove de Tarragona, «predestinada a estar en el número 1 del món casteller»?

Pep Ribes, cronista casteller, va augurar que la Jove de Tarragona es podria convertir en la colla capdavantera en el panorama casteller
La Jove de Tarragona està criadada a ser una de les més grans, segons Pep Ribes.  | Gerard Martí

 

Diumenge passat, al programa 'Dosos Amunt', de La Xarxa, el periodista Carles Cortés va entrevistar Pep Ribes, conegut cronista casteller per la seva llarga trajectòria en les retransmissions castelleres, que va dir que la Jove de Tarragona «està predestinada a ser la número 1 del món casteller». I és que, i seguint les explicacions del mateix cronista, la Colla Jove Xiquets de Tarragona és «la colla que més gent arrossega i comença a tenir molta solvència amb folres i manilles». Des de les primeres que va carregar, un pilar de 8 amb folre i manilles a la diada de Santa Teresa de l’any 2013, la Jove n’ha assolit catorze, cinc de les quals descarregades.


En declaracions a Diaricasteller.cat, Pep Ribes ha dit que ja hi ha tres colles que ocupen el cim del món casteller, com ho són els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella i els Minyons de Terrassa. Però ha volgut aclarir que a la Jove de Tarragona no li ha de ser gens difícil arribar-hi, si segueix aquest camí. Ribes fa referència a les bones maneres que ha demostrat la Colla Jove en aquests últims mesos, dins i fora del local: «Ja està treballant els castells nets, té el castell de 10 de l'any passat». A tot això, però, assegura que els tarragonins hauran de ser capaços d'aguantar la pressió, i «si són capaços de mantenir-se, no fer cap davallada», la Jove serà una colla que «donarà molt a parlar». 

 

Així mateix, Ribes veu necessari que, al mateix temps que segueix amb aquest ritme, la Jove de Tarragona hauria d'ampliar el calendari de la gamma extra de tal manera que no només en faci a Tarragona, El Catllar i El Vendrell. En aquest sentit, ja és una demostració de força que portés a Vilanova i la Geltrú tot allò que va descarregar. Pel que fa als castells nets, que Ribes assegura que «ja sabem que els estan treballant», podrien ser, juntament amb els castells de 10, el pas que necessita la Jove per considerar-se de les (més) grans, segons el seu parer. 
Comentaris

envia el comentari