La gamma alta de vuit protagonitza la diada de Sant Pere al Serrallo

Els amfitrions, els Xiquets del Serrallo, signen una gran actuació per deixar enrere un mal inici de temporada
Els matalassers han repetit l'actuació que van completar per Sant Joan, malgrat no revalidar el pilar de 7 folrat | Arnau Curto

 

La plaça de Sant Magí del barri tarragoní del Serrallo ha celebrat avui la diada de les festes de Sant Pere. Hi ha participat la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Nens del Vendrell, els Xiquets de Tarragona i els amfitrions, els Xiquets del Serrallo. La gamma alta de vuit ha estat la principal protagonista d’una diada que, finalment, no ha vist castells de nou.


Els de la camisa blau marí han estat els encarregats de començar l’actuació. Ho han fet amb ganes de treure’s l’espineta del 3 de 7 amb l’agulla a primera ronda. El castell, que en diades anteriors van haver de desmuntar, s’ha carregat amb un pèl de lentitud, però s’ha descarregat sense problemes. Els serrallencs en volien més, i han optat pel 5 de 7 en segona ronda. Al contrari que el 5 de 6 de Sant Joan, aquest castell ha pujat amb molt bones mides i sense problemes pels pisos superiors. Els de la camisa blau-marí l’han assolit per primer cop aquesta temporada. L’últim castell dels tarragonins ha estat una nova estrena, el 4 de 7 amb l’agulla. El castell s’ha bastit amb solvència, i s’ha completat sense problemes. Tres estrenes de gamma alta de set dels Xiquets del Serrallo en una mateixa diada, que regenera els ànims de la colla de cara a una temporada que no ha començat de la millor forma pels tarragonins.

 

S’especulava amb la possible presència d’un castell de nou de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, però finalment, per manca d’efectius, no ha estat possible. Amb tot, els del de la camisa rosada han completat la diada amb tres castells de la gamma alta de vuit. El primer de tots, el 4 de 8 amb l’agulla, que han assolit amb solvència, essent el tercer de la temporada. En segona ronda, els d’Albert Martínez han tirat amunt el 5 de 8. La catedral s’ha bastit amb bones formes, i no ha patit en cap moment, amb la seguretat que dóna que sigui la vuitena de l’any. El tercer castell dels del Portal Nou ha estat el 2 de 8 amb folre, que han descarregat sense excessives dificultats.


Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, volien repetir l’actuació que van assolir la setmana passada per Sant Joan. En primera ronda els matalassers han descarregat el 4 de 8 amb l’agulla. El castell s’ha bastit amb seguretat, però durant la descarregada, l’estructura del 4 ha evidenciat algun problema. Un cop carregat el castell, el pilar ha hagut de ser defensat pels components de l’espadat. És el tercer 4 de 8 amb l’agulla de l’any pels Xiquets. En segon ronda, els de Sergi Feijoo han optat pel 2 de 8 amb folre, que han completat també per tercer cop enguany. El castell s’ha hagut de treballar durant la descarregada, però s’ha executat amb més solvència que el de la setmana passada per Sant Joan. En tercera ronda, els del carrer Santa Anna han assolit el 5 de 8, castell que no ha suposat cap problema pels matalassers, essent el quart de l’any. L’únic pilar de mèrit de la diada ha estat el pilar de sis dels Xiquets, que han descarregat per quart cop enguany.

 

Els Nens del Vendrell tenien l’objectiu de descarregar la tripleta de vuit, i així ha estat. El primer castell dels de la camisa vermella ha estat el 2 de 8 amb folre, el tercer de la temporada. El castell s’ha executat amb molt bones formes, i no ha patit en cap moment. En segona ronda, els del Baix Penedès han completat un 3 de 8 de postal (el vuitè dels de Pere Rovira) que aviat podria pujar dalt d’un folre-. L’últim castell dels Nens ha estat el desè 4 de 8 de l’any, que no ha suposat cap problema pels de la camisa vermella, assolit amb molt bones mides.Comentaris

envia el comentari