La Fundació Pau Casals és presentada com ambaixadora dels Xiquets de Valls

Marta Casals, representant de l’entitat, també ha determinat l’ordre de sortida de l’actuació castellera de Sant Joan
L'acte ha servit per a recordar la relació de Pau Casals amb el món casteller, al bressol dels castells | Ajuntament de Valls

 

La plaça del Blat de Valls ha acollit aquesta tarda l’acte de presentació de la nova entitat ambaixadora dels Xiquets de Valls. La Fundació Pau Casals recull substitueix així els administradors de la Festa de Sant Fèlix, que van ser escollits com a ambaixadors la temporada 2016. Marta Casals, vídua del músic català, ha estat l’encarregada de recollir el testimoni com a representant de la fundació. Casals ha recordat la passió pels castells del violoncel·lista vendrellenc: «tremolava d’emoció en veure els castells, perquè per ell allò representava Catalunya, la força, l’esperit i la determinació». L’admiració de Pau Casals pel fet casteller el va portar a ser president del Concurs de Castells els anys 1932 i 1933.


Com ambaixadora dels Xiquets de Valls, la vídua de Casals ha signat el llibre d’or de la ciutat de Valls, i ha estat també l’encarregada de determinar l’ordre d’actuació de la diada castellera de Sant Joan. La Colla Joves dels Xiquets de Valls obrirà la diada, mentre que la Colla Vella Xiquets de Valls serà la segona en alçar els castells.
Comentaris

envia el comentari