La Colla Castellera de Vallvidrera, un projecte impulsat per la canalla

La nova formació, que està fent les primeres passes a la localitat barcelonina, es troba en una fase incipient, però plena d’il•lusió.
La nova colla castellera assaja al Centre Cívic de Vallvidrera, amb la participació d'una trentena de persones | Castellers de Vallvidrera

 

Que la canalla és vital per l’èxit en els castells és una realitat ben coneguda del món casteller. Els nens tenen un poder de decisió tan gran, que fins i tot alguns s’animen a fundar colles castelleres, encara que sembli mentida. És el cas de la Colla Castellera de Vallvidrera, que, segons explica el seu cap de colla, Jordi Granados, es podria dir que «han estat els nens del poble els que ens han estirat per a fundar la colla».


La història d’aquesta formació comença fa tot just quatre mesos, en el marc d’una activitat de l’escola del poble al voltant del món casteller. «Als nens els hi va agradar i al poble som aficionats als castells, i així ho vam tirar endavant», assegura Granados, que afegeix que «possiblement som la colla castellera amb més canalla, en proporció dels castellers que som» . La colla està apadrinada pels Castellers de Sant Cugat i els Castellers de la Vila de Gràcia. Actualment hi ha apuntades 70 persones (una xifra força important per una colla de nova fornada), de les quals prop d’una trentena participen activament als assajos.

 

Però el més curiós d’aquesta colla és el color de la camisa que podrien arribar a portar. «Encara estem valorant diverses opcions, però una de les que està prenent més força és la de portar camisa texana». Seria la primera colla del món casteller en portar una camisa d’aquest sorprenent format. Granados assegura que «ens agrada la idea, i el teixit seria molt més lleuger que el d’una camisa texana normal i corrent». El cap de colla dels de Vallvidrera explica que, fins i tot, «algun casteller ens ha portat mostres de com seria la roba».


La colla encara no està constituida formalment. Asseguren que volen anar poc a poc, aprenent dels padrins tot el que faci falta, abans de parlar amb la Coordinadora de Colles Castelleres. Amb tot, tenen una primera actuació programada. «Volem dur el primer pilar de 4 de la colla a la celebració de l’aniversari de la biblioteca municipal», anuncia el cap de colla.

 

Els castellers de Vallvidrera assagen tots els divendres a partir de les sis de la tarda al Centre Cívic del poble. Si fa mal temps, l’assaig es trasllada al gimnàs de l’Escola Nabí.Comentaris
Júligan
La CCCC hauria de controlar certes coses com colors de camises texans, noms que s'han posat a colles, pintar-se la cara com si fóssim indis que van a la guerra o tocar la Polca D'Ours.
10

envia el comentari